27 / 04 / 2024

Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin temeli yarın atılıyor!

Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin temeli yarın atılıyor!

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin temeli yarın saat 13.00’te Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak 



 

Bolu Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyük Sanayi Sitesi Projesi ile 14 senelik bir hayal daha gerçeğe dönüşüyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  yıllardır bu projenin hayata geçirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyerek, Bolu halkını yarın Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşecek temel atma törenine davet etti.  Yılmaz, 127,5 milyon liralık bir yatırımla, Bolu Valiliği, TOKİ, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleşen dev projenin Bolu’nun geleceği için atılmış önemli adımlardan biri olduğunu söyleyerek “Bir dünya şehri yapma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Tabiatın Kalbi Bolu, doğa, sağlık, spor ve üniversite kenti olma yolunda ilerliyor. Bolu’nun geleceği için çıktığımız yolda en önemli aşamalardan birini,  sanayinin şehir dışına çıkarılmasını gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle birlikte dünyada da bir ilki; şehirde rahatsızlık veren tüm unsurların kent dışına taşınmasını Bolu başarmış olacak. Bu proje herkese kazandıracak” dedi.

“Cumhurbaşkanımız 2011 yılında onayladı”

Başkan Yılmaz, Ocak ayında  TOKİ  tarafından ihale edilen projenin 750 gün içinde tamamlanarak hizmete gireceğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 11 Aralık 2011 tarihinde bu projeye onay vererek önemli bir projeyi gerçekleştirebilmemiz için bize destek verdi. 2018 yılının Ocak ayında proje TOKİ tarafından ihale edildi. Ne mutlu ki bize temel atma törenimizi de Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım yapıyor. Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesiyle, bir şehri rahatsız eden tüm unsurları tamamen kent dışına çıkaracağız. Bunu dünyada başaran yer pek yok. Bu adımla, dünyada bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Yarın (2 Haziran-Cumartesi) saat 13.00’te şantiye alanında Başbakanımızın katılacağı temel atma törenine herkesi davet ediyorum. Bu önemli adımın coşkusunu birlikte yaşayalım istiyorum. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Bolu için durmak yok, yola devam. Vakit Bolu vakti” dedi.

Ortak akılla ve emekle gerçekleşti

Projenin ortak akılla ve tüm tarafların büyük emeği sonucu gerçekleştiğini söyleyen Yılmaz, herkesin içine sinen bir projeye imza atmaktan mutlu olduklarını kaydetti. Yılmaz şu şekilde devam etti:

“Proje hem sanayicimize, hem de kentimize çok büyük değer kazandıracak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Valimiz Aydın Baruş’a, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcımız Yüksel Coşkunyürek’e, milletvekillerimiz Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun’a, AK Parti İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve ekibine, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’e, emeği ve katkısı çok yüksek olan Bolu Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Tahir Gayret’e, Belediye ekibimize, sürece katkı sunan herkese tekrar şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

127,5 milyon liralık proje

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi, şehrin gelişimiyle birlikte küçük sanayi sitelerinin şehir merkezinde kalması, ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve şehrin gelecek hedefleri, söz konusu projenin çıkış noktasını oluşturdu. Bu kapsamda Bolu merkez alanının doğusunda, merkeze 7 kilometre mesafede, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında, yaklaşık 567 bin metrekarelik alan belirlendi.

988 dükkan faaliyet gösterecek

Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nde oto grubu, tekstilci, demirci, elektrikçi, mobilyacı, PVC-camcı, gıdacı, hırdavatçı, galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcileri, ticari birimler ve büfeler bulunacak. Projede toplam 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim, 21 adet büfe birimiyle birlikte toplam 988 tane dükkan faaliyet gösterecek. 


Geri Dön