26 / 04 / 2024

Bolulu Hasan Usta'dan 17 yeni şube geliyor!

Bolulu Hasan Usta'dan 17 yeni şube geliyor!

Geleneksel süt tatlıları konusunda 35'inci yılını kutlayan Bolulu Hasan Usta, yurtiçinde ve yurt dışında yeni şubeleriyle büyümeye devam ediyor. Bu yıl yurtiçinde 16 yeni şube açacak olan firma, yurtdışındaki şubelerine Katar'ı da ekleyecek.



Geleneksel süt tatlıları konusunda 35'inci yılını kutlayan Bolulu Hasan Usta, yurtiçinde ve yurt dışında yeni şubeleriyle büyümeye devam ediyor. Bu yıl yurtiçinde 16 yeni şube açacak olan firma, yurtdışındaki şubelerine Katar'ı da ekleyecek. Şu an Abu Dabi, Dubai, Bahreyn, KKTC de şubeleri bulunan Bolulu Hasan Usta, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan için de görüşmelerini sürdürüyor. Geçen yıl 10 milyon kişiye hizmet veren firma, bu yıl 13 milyon kişiye ürünlerini tattırmayı hedefliyor. 


İzmir Mavibahçe AVM'deki şubelerinde basın toplantısı düzenleyen Bolulu Hasan Usta Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, 1982'de Kemeraltı'da 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak faaliyete başladıklarını hatırlatarak, "Bugün ülke genelinde 23 ilde toplam 124 şubeli bir marka haline geldik ve yüzde 70 payla pazar lideri olduk. 


Şimdiye kadar ekonomik krizlerde bile büyüme grafiği çizdik. Geçen yıl ürün gamımıza yeni ürünler ekledik ve mağazalarımızda konsept değişikliği yaptık. Şubelerimiz artık 7'den 70'e herkesin keyifle vakit geçirebileceği birer tatlı kafe konumunda. 2015 yılında 10 milyon kişinin ağzını tatlandırdık. Yüzde 22'lik büyüme elde ettik. Bu yıl da pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye genelinde 16 şube daha açarak toplamda 140 şubeye ulaşacağız. Bu yılki hedefimiz 130 milyon TL ciroya ve 13 milyon kişiye ulaşmak" dedi. 


Prenses aşureye aşerdi ihracat hızlandı 


Yurtdışında KKTC, Abu Dabi, Dubai ve Bahreyn'de şubeleri bulunduğunu ifade eden Gürgünül, "Önümüzdeki günlerde buna Katar'da eklenecek ve yurtdışı şube sayımızı 5'e yükselteceğiz. Markamızı yurtdışına açma düşüncesi hep aklımızdaydı. İlk ihracatımızı 2008'de KKTC'ye yaptık. 


Daha sonra 2012'de Abu Dabi'ye ilk yurtdışı mağazamızı açtık. Buna da Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet sarayındaki hamile bir prensesin aşureye aşermesi vesile oldu. Prensesin canı daha önce Türkiye'de tattığı aşuremizden çekmiş. Kraliyet sarayına gıdatedariki yapan firma, bize ulaşarak bir palet aşure talep etti. Biz de uçakla gönderdik. İki ay sonra aynı tatlıdan iki palet daha istediler. Aradan dört ay geçtikten sonra aşurenin dışındaki tatlılardan da talep ettiler. Her tatlıdan belli miktarlarda palet yapıp gönderdik. Bu süreç iki sene sürdü" diye konuştu. 


Abu Dabi şubesini 2012'de açtıklarını anlatan Gürgünül, "Tatlılarımız bölgede büyük ilgi görünce ikinci şubemizi 2013 yılında Dubai'de açtık. 2014 yılında da KKTC'de üçüncü şubemizi açtık. Yurt dışı operasyonlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şuanda, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan ile de bayilik konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Uzun vade de Malezya, Singapur, Kuveyt, Rusya, Umman, Lübnan gibi ülkelerde büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca, 7'den 70'e her insanın tükettiği tatlılarımızı, bir Türk markası olarak yurt dışında daha geniş bir coğrafyaya sunmayı ve geleneksel tatlılarımızı tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz" dedi. 


Fabrika ve merkezde 300, bayilerinde 800 kişi olmak üzere 1100 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Gürgönül, "Türkiye'nin en büyük tatlı taşıma filosuna sahibiz. Günde ortalama 40 bin adet tatlı üretiyoruz.  İzmir  Atatürk OSB'de yeni tesisimizin tamamlanmasıyla büyümemiz hızlanacak" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön