25 / 04 / 2024

Bolu'ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu'ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu Belediyesi tarafından "Kültür Park" Projesi kapsamında 142 bin metrekarelik meydan yapılacak. Belediye, şehir meydanlarındaki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.



Bolu Belediyesi, "Kültür Park" Projesi kapsamında 142 bin metrekarelik meydan yapacak. Belediye tarafından şehrin meydanlarıyla parklarının daha düzenli ve güzel olması için yapılan çalışmalar devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tabaklar, Bahçelievler, Karamanlı ve Sümer mahallelerinin kesişim noktasında bulunan proje açık meydan ve park olarak düzenlenecek. Proje kapsamında yaklaşık 20 dönümlük alandaki düzenlemeler yapıldı. 

Bolu ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "İstanbul'da 20 milyona yakın nüfusla Taksim meydanı 60 dönümse Bolu 168 binlik bir nüfusa sahip iken 142 dönümlük bir alan planlaması yapan belki dünyadaki en önemli şehirlerden biridir" diye konuştu.

Bolu ya Kültür Park Projesi geliyor!

Meydan projesinin tüm planlarını yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, askeriyenin tamamı, valilik binası, şehir meydanı, vali konağı, Kızılay Parkı'nın tamamı, Kadın Doğum Hastanesi, yanında Meteoroloji Müdürlüğü, yanında Orman Bölge Müdürlüğü, Hastane Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nın tamamını trafiksiz ve insanların rahat yürüyebilecekleri bir park haline dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

Bolu ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu'da planlanan 142 dönümlük meydan ve park projesinin çok devasa bir iş olduğunun altını çizen Yılmaz, "Mısır'daki Tahrir Meydanı 100 dönüm civarındadır. Kahire'nin nüfusu da 20 milyon civarındadır. 168 bin şu anki nüfusumuz, gelecekte de şehir merkezinin 350 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Bu nüfusa sahip bir yerde 142 dönümlük bir alan planlamasını yapmak ehemmiyetli bir çalışmadır" dedi.


Geri Dön