23 / 04 / 2024

Bodrum'a Kültür Park müjdesi!

Bodrum'a Kültür Park müjdesi!

Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sunuldu. Maket Şehir Yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim Temizel tarafından gerçekleştirilen sunumda, hazırlanan proje anlatıldı.




Bodrum'un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan Bodrum Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sunuldu. Maket Şehir Yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim Temizel tarafından gerçekleştirilen sunumda, hazırlanan proje anlatıldı. 

Kenan Temizel, çalışmalarının 6 aydır devam ettiğini ifade ederek; "Bu çalışmanın minimum 35 dönüm arazi içerisinde olmasını öngörüyoruz. Projede Bodrum'un tarihi ve kültürel değerlerinin minyatürleri yer alıyor. Alan içerisinde yönetim binası, kafeterya, ziyaretçilerin ve çocukların eğlenebileceği ortamlar olacak. Ayrıca sanat çadırları ile sanatsal faaliyetler de ziyaretçilere sunulacak. Şu anda ayakta olan ya da olmayan birçok eserin yer alacağı bir "Kültür Park" kapsamında hazırlanan projenin içerisinde yapay bir gölet ve görüldüğü üzere Bodrum Kalesi bulunuyor" dedi. 

Mehmet Kocadon, sürdürülebilir turizm için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Burada Bodrum'un tarihini anlatan minyatür eserler olacak. 

Bodrum Myndos Kapısı'ndan tutun da belki sanayi sitemizin altındaki Hipodrom'a kadar, Antik Tiyatromuza kadar bir çok eseri, burada sergileme imkanımız olacak. British Museum'da olan Mausoleum'un birçok eseri de burada minyatür olarak sergilenebilecek" dedi


Yenigün




Geri Dön