26 / 04 / 2024

Bornova'da 27 ev daha tahliye edilecek!

Bornova'da 27 ev daha tahliye edilecek!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde meydana gelen heyelan sonra 12 ev tahliye edildi. Uzmanlar, 27 ev için daha boşaltma kararının verilebileceğini söyledi.



İzmir'in Bornova ilçesinin dağlık bölgesinde bulunan Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta 4 gündür toprak yüzeyinde hareketlilik yaşandı, kaymalar meydana geldi. Heyelan sonucunda 1 ev tamamen yıkılırken, çok sayıda ev ve hayvan damı zarar gördü. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgedeki birçok ev ve mahalle camisinin duvarları çatladı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine incelemelerde bulunan Bornova Kaymakamlığı, 12 evin boşaltılmasına karar verdi. Vatandaşların başka evlere taşınmaları durumunda da kira yardımında bulunulacağı ifade edildi.

Evlerini boşaltmak için çalışmalar yapan vatandaşlar, gece yarısı toprak hareketliliğinin heyelana dönüşmesi üzerine büyük korku yaşadı. AFAD ekipleri, heyelanın bildirilmesi üzerine bir süredir bölgede araştırma yapan, önlemler alarak bu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlığın ve uzmanların incelemesinden sonra, bu 12 evin yanı sıra 27 ev için daha boşaltma kararının verilebileceği kaydedildi. Heyelanın yaşandığı bölge havadan görüntülendi. Havadan görüntülenen yıkılan evler ve kayan arazide oluşan yarıklar tehlikenin boyutu görüldü.

Bornova da 27 ev daha tahliye edilecek!

VATANDAŞLARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Hasar gören evlerindeki eşyalarını alan vatandaşlar heyelanın devam etme riskine karşı korkuyla bekliyor. Jandarma ekipleri bölgeye girişi izin vermezken, Türk Kızılayı da bölgede vatandaşlara gıda yardımında bulunmayı sürdürüyor. İncelemelerin devam ettiği bölgede belirlenecek tehlikeli alanların tamamen boşaltılacağı de belirtildi. Heyelan sonrasında çaresizce beklediklerini ve bölgede nasıl bir çalışma yapılacağını henüz bilmediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Nazif Boğaziçi, Ben doğma büyüme buralıyım. Geçenlerde yağan aşırı yağışlardan sonra kaymalar başladı. Dört günden beri hızlandı ve büyük kaymalar oldu. Burada insanlar hayvancılıkla geçiniyor. Perişan olduk. Nasıl anlatayım, görüyorsunuz dedi. Heyelan sonrasında evini terk etmek zorunda kaldığını belirten Ahmet Yılmazdar, Bu bize ibret gibi bir şey oldu. Evlerimiz çatladı, yemlerimiz heba oldu. Mağduruz ve bekliyoruz dedi. Toprak kaymasının bölgede yapılan hobi bahçesi çalışmalarından kaynaklandığını iddia eden Ali Uzun ise şunları söyledi:

Bornova da 27 ev daha tahliye edilecek!

''Kaymalar yavaş yavaş başladı. Sonra deprem olur gibi sallandı ve büyük kaymalar oldu. Burada birkaç ay önce arazi çalışması yaptılar. O yüzden toprağın kaydığını düşünüyoruz. Sular birikti ve toprak kaymaya başladı. Tüm şüphesiz o arazi çalışmasında evimiz hasar gördü, eşyalarımız gitti.''
 

İzmir'de toprak kayması sonucu 12 ev tahliye edildi!


Geri Dön