25 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.



BORSADA KRİTİK SEVİYE

Yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları piyasaların odağında olacak. Uzmanlar, yarının veri gündeminde ise yurt içinde Hazine nakit dengesi verilerinin açıklanacağını belirtirken, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret dengesi, Almanya'da sanayi üretiminin ön plana çıkacağını dile getirdiler.

Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 100 ve 5 bin 150 seviyelerinin direnç, 4 bin 800 puanın ise destek konumunda bulunduğunu ifade ediyor.

EMTİA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamalarla bazı emtia gruplarında pozitif bir seyir görülmüştü.

Öte yandan geçen hafta ABD Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık faiz artışının ardından emtia piyasalarında da aşağı yönlü hareketler gözlendi. Fed, politika faizini 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına çıkarmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön