20 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'da şiddetli düşüş

Borsa İstanbul'da şiddetli düşüş

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,07 değer kaybıyla 2.540,36 puandan tamamladı.



BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 107,83 puan azalış yaşarken, toplam işlem hacmi 54 milyar TL seviyesine ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 5,81, holding endeksi yüzde 4,40 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 8,23 ile madencilik oldu.

Borsa İstanbul da şiddetli düşüş

Gün içinde 2.684,77 puanla rekor seviyeyi gören BIST 100 endeksi bu seviyeden gelen satışlarla 2.540 puanın hemen üzerinde dengelendi.

Uzmanlar, büyüme ve enflasyon kaynaklı beklentilerin şekilleneceği önemli veriler öncesinde pay ve tahvilde oynaklığın sürdüğünü aktardı.

Yükselen tahvil faizleri ile artan petrol fiyatlarının enflasyon endişelerini arttırmasyıla piyasalarda risk iştahının azaldığını ifade eden uzmanlar, ABD'nin 10 senelik tahvil faizi yüzde 3'ün üstünde, Brent petrolün varil fiyatının da 120 doların üstünde ilerlerdiğini ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön