28 / 03 / 2024

Borsada 2020'den sonra en kötü ilk çeyrek!

Borsada 2020'den sonra en kötü ilk çeyrek!

BIST 100 endeksi, 2023 yılının Ocak-Mart döneminde yüzde 12'nin üzerinde bir düşüş kaydederek, 4.900 puanın altına geriledi. Bu, pandemi sürecinden bu yana borsanın en kötü ilk çeyrek performansı oldu. Önceki 10 yılın ilk çeyrekleri için ise borsa genellikle yüzde 3,2 getiri sağlamıştı.



Geçtiğimiz yılın rekor yükselişlerinin ardından Borsa'da yaşanan düşüşler ve gerek seçim öncesi bekleme dönemi gerekse yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmeleri, bu düşüşlerde etkili olmuştur. Ayrıca, ilk çeyrekte ödenen temettüler ve sermaye artırımı sonrası hisse senetlerinde yaşanan oynaklık da ilk çeyrek performanslarını etkilemiştir.

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?BloombergHT'den Ebru Usta'nın haberine göre, pandemi döneminin başladığı 2020 yılında Borsa'da sert satışlar yaşanmıştı ve yılın ilk çeyreği yüzde 21,6'lık bir kayıpla başlamıştı. Ancak ikinci çeyrekte kayıplar telafi edilerek yüzde 30'luk bir yükseliş gerçekleşmişti.

2021 yılında ise Borsa'da yüzde 5,7'lik bir düşüş yaşanmıştı. Ancak BIST-100 endeksi, yılın tamamında yüzde 25,8 kazançla yılı tamamlamayı başarmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön