20 / 04 / 2024

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Uzunca süredir sürekli yukarı yönlü seyreden Borsa İstanbul'da bugün yaşanan sert dalgalanmalar ve BIST 100 endeksinin günü, yüzde 1,64 değer kaybederek kapaması, ‘borsada rüzgar tersine mi döndü?’ sorusunu akıllara getirdi.



Borsa İstanbul, bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Gün içinde meydana gelen sert dalgalanmalar, yatırımcıların paniklemesine neden oldu. Yaşanan aşağı yukarı yönlü hareketlere bir anlam veremeyen yatırımcılar, ‘trend boldu mu, rüzgar tersine mi döndü?’ diye düşünmeden edemedi.

Borsada muazzem volatilite! ! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Peki gerçekten bu yaşananlar, trend bozulması ve rüzgarın tersine döndüğünün habercisi miydi?

“Herhangi bir trend bozulması söz konusu değil” diyen Info Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Trendin bozulması için benim için iki kritik nokta var. Bunlardan biri teknik açıdan 5.182, psikolojik açıdan da 5.000. Endeks bu seviyelerin altına gelmediği sürece herhangi bir kaygım, endişem olmaz” dedi.

“MUAZZAM VOLATİLİTE!

Borsada gün içerisinde yaşananları, “Muazzam bir volatilite” diyerek ifade eden Yılmaz, “Zaman zaman çalkalanmalar oluyordu ama bugünkü, son zamanların en büyük çalkalanması oldu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Teknik açıdan bakıldığında, 5 ve 9 günlük hareket ortalamalarının altında kapanmış olmasırıın biraz daha dikkatli olunması gerektirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Ancak 22 günlük hareketli ortalamanın altına gelmemiş olması ise bence bardağın dolu tarafı. Sonuçta ben bir trend bozulması olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön