19 / 04 / 2024

Borsada rekora doyum olmuyor! Borsa İstanbul BIST 100 3 bin seviyesini aştı

Borsada rekora doyum olmuyor! Borsa İstanbul BIST 100 3 bin seviyesini aştı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün 3 bin seviyesini aşmış bulundu. Uzmanlar ise şirketlerin yüksek kâr bilançolarının borsaya destek verdiğini ve bu seviyelerde kâr satışlarının gelebileceğini dile getirdi. İşte detaylar…



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi uzun süredir borsanın lokomotifi konumunda bulunan banka hisselerinin, yılın ilk yarısındaki rekor kazançlar getirmesi ile birlikte rekor serisini devam ettirdi. Endeks 3 bin psikolojik seviyesini aşarak dün günü rekor seviyeden bitirdi.

Yılın ikinci çeyreği ile ilgili bilanço zamanında büyük oranda beklentilerin üzerinde oluşan şirket karlılıkları yurt içi pay piyasalarında risk iştahını önemli ölçüde yükseltti.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 18 Temmuz’da başlayan yükseliş eğilimi ile bir ayda yaklaşık % 29 değer kazanarak 3 bin puanı aştı. İlk kez 13 2017 Haziran’da ise 1000 puan barajını aşan BIST 100 endeksi, 2 bin puanı ise 8 Aralık 2021’de aşmıştı. Son 1000 puanlık yükselişin sadece sekiz ay sürmesi şaşkınlık yarattı.

Borsada rekora doyum olmuyor! Borsa İstanbul BIST 100 3 bin seviyesini aştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön