25 / 04 / 2024

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsa yatırımcısının yüzü Ağustos ayında bankacılık finans sektörü endeksi ile güldü. Sektörel bazda en yüksek getiriyi ise ulaştırma endeksi sağladı.



Borsa İstanbul (BIST) Ağustos ayında gösterdiği performansla son 13 yılın en iyi rakamlarına ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'inin "yabancılar geliyor, borsada kazanç ve işlem hacmi artıyor" diyerek tasarruf sahiplerini yatırıma davet ettiği BIST 100 endeksi, rekor üzerine rekor kırdı. Bu yükselişte açıkladıkları bilançolarla karlılıklarını yüzde 500'e yakın bankacılık sektörünün hisseleri önemli rol oynadı.

BIST 100 endeksi ağustosta ayında yüzde 22,33 değer kazandı. Endeks 3.171,21 puana yükselirken endeksin kaydettiği bu yükseliş ayık bazda Nisan 2009'dan beri kaydedilen en güçlü artış oldu. Endeksin zirvesi de bu rallide 3.198,99 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön