19 / 05 / 2024

Borsada son dakika gelişmesi! İşlemlere kapatıldı!

Borsada son dakika gelişmesi! İşlemlere kapatıldı!

Depremin ardından büyük kayıplar yaşanan Borsa İstanbul’da önemli bir karar alında ve işlemlerin durdurulduğu duyuruldu. İşte Borsa İstanbul yönetiminin aldığı o karar…



Son günlerde yaşanan kayıpların derinleştiği Borsa İstanbul, yeni alınan kararı az önce duyurdu. Buna göre, Borsa İstanbul AŞ, borsada işlemlerin durdurulmasına karar verildiğini bildirdi.

Borsada son dakika gelişmesi! İşlemlere kapatıldı!

Borsa İstanbul’da depremden sonra yaşanan kayıplar sürerken, Borsa İstanbul yönetimi yeni aldığı kararı duyurdu.

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi böylece günü yüzde 7,09 oranında düşüşle 4186 puandan tamamlamış oldu. BİST 100’de bugün 11 hisse değer kazanırken 457 hissede ise düşüş yaşandı.

Alınan karar sonrası Borsa İstanbul'un işlemlerin durdurulmasına ilişkin duyurusu, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapıldı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Borsa İstanbul’da bugün, BIST 100 endeksinde kayıpların yüzde 5 ve yüzde 7 sınırını aşması sonrası sırasıyla saat 10.12 ve 10.42'de Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalışmıştı.

Borsa İstanbul’daki Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin 2. kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durdurulduğu açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön