25 / 04 / 2024

Borusan Kocaeli'deki gayrimenkullerini 87.8 milyon TL'ye sattı!

Borusan Kocaeli'deki gayrimenkullerini 87.8 milyon TL'ye sattı!

Borusan Mannesmann Kocaeli'de bulunan gayrimenkullerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye sattı.



Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit tesislerinden Gemlik'e taşınmıştı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkuller atıl duruma düşmüştü. 


Borusan'ın sahip olduğu bu gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye nakden ve peşin ödenmek üzere sattı.


Borusan'ın KAP açıklaması

Şirketimiz stratejik iş kollarından biri olan büyük çaplı hat borularının üretimini, 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit Tesislerimizden Gemlik'e taşınmıştık. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkullerimiz atıl duruma düşmüştü. Şirketimiz sahip olduğu bu Gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesine  toplam 87.835.000,- Türk Lirasına, nakden ve peşin ödenmek üzere satmıştır. Satış işlemi sonucunda elde edilen fon şirketimizin stratejik yatırım harcamalarında ve borç seviyesinin azaltılmasında değerlendirilecektir.



Geri Dön