19 / 03 / 2024

Borusan'dan 1,4 milyarlık yatırım!

Borusan'dan 1,4 milyarlık yatırım!

Enerji, lojistik, çelik gibi alanlarda faaliyet gösteren Borusan Grubu bu yıl 1,4 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor.




Enerji, lojistik, çelik gibi alanlarda faaliyet gösteren Borusan Grubu, bu yıl da çalışmalarına hız vererek 1,4 milyar liralık yatırım yapmayı hedefliyor. İstanbul’da basın mensuplarıyla biraraya gelen Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Borusan Grubu’nun 2016 yılında 13 milyar lira ciro ve bir önceki yıla göre yüzde 30 artış ile 1,2 milyar TL kâr elde ettiğini açıkladı. Aynı yıl içinde başta enerji olmak üzere 627 milyon TL tutarında da yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Uğur, kârlı büyümesini kalıcı kılmak için başlattığı dönüşüm hareketini, 2017 yılında da kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.


Borusan’nın 2017 hedefleri


*1,6 milyon ton yassı çelik satışı


*770 bin ton çelik boru satışı


*30 bin üzerinde otomobil satışı


* Bin 900 iş makinası satışı


* 100 MW’lık ilave operasyonel RES ile toplam 517 MW operasyonel portföy


* 1000 MW’lık YEKA ihalesi için hazırlık


*Katma değerli boru ve yassı çelik, lojistik, iş makinaları, lüks otomobil segmentlerinde lider şirket


2016, EN KÂRLI YILI OLDU



CEO Agah Uğur, Ar-Ge ve inovasyonda 71 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, 2017’de bunu 85 milyon liraya çıkacağını bildirdi. İstihdamda önceliklerinin yetenekli gençler ve kadınlar olduğuna dikkat çeken Uğur, “Geleceğin Borusan’ında kadınların yeri ve önemi ayrıcalıklı olacak” dedi. Agah Uğur, 2016’nın zorlu bir yıl olduğunu buna rağmen Borusan’ın tarihinin en yüksek kar seviyesini yakalamayı başardığına da dikkat çekti. Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırıma devam edeceklerini anlatan Uğur, “İş yapma biçimimizi dünya ile uyumlu şekilde yeniden tasarlıyor, dönüştürüyor ve geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.



Yeni Şafak



Geri Dön