26 / 04 / 2024

Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

“Boşanmada ev kime kalır?” sorusu birçok boşanma aşamasıyla olan çiftleri yakından ilgilendiriyor. Peki, Boşanmada ev paylaşımı nasıl olur, oturulan ev kime kalır?



“Boşanmada ev kime kalır?” sorusu boşanmak amacıyla çiftlerin yanıtını en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor. Avukat Bilal Çelik boşanma sonrası ev paylaşımı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

 Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

CNN Türk'te yer alan habere göre; müvekkiller tarafından sıkça sorulan ve merak edilen konulardan biri de “boşanmada ev kime kalır?” sorusu oluyor. Boşanmanın iki türlü oluyor. Anlaşmalı boşanma sonrasında anlaşılacağı üzere eşler ortak evin kime kalacağıyla ilgili karar verilebilir. Bunu da mahkemeye bildirirler ve anlaşma metnine istinaden o evi anlaşan eş kullanmayı sürdürüyor.

Çekişmeli boşanmanın ardından ise olay çok farklı bir yere gidilebiliyor. Çekişmeli boşanmada genellikle hakimin sosyal statüsüyle ilgili özellikle kadının toplumdaki yeri ve aile kültürünün sürmesiyle ailenin dağılmaması özellikle velayet ve çocuk varsa genellikle bayandan yöne bir tasarrufta yer alıyor. Ancak edinilen mal veya mal rejimi kapsamında boşanma sonrasında açılacak dava ile evin kimde kalacağı çekişmeli boşanma sonrasında dava yoluyla belirlenebiliyor.

 


Geri Dön