29 / 03 / 2024

Bosch kombiler yüksek tasarrufla ısıtıyor!

Bosch kombiler yüksek tasarrufla ısıtıyor!

Enerji verimliliğine yönelik yatırımlarını sürdürmeye devam eden Bosch Isı Sistemleri’nin, yüksek verimle enerji tasarrufu sağlayan yeni yoğuşmalı kombisi Condens 2500 W kış aylarında tasarruflu ısınma sağlıyor.



Bosch Isı Sistemleri’nin geliştirdiği Condens 2500 W yoğuşmalı kombi,  aile bütçesine katkı sağlarken çevre üzerinde bırakılan etkiyi de en aza indiriyor. Bosch’un ileri teknoloji ürünü yoğuşmalı kombisi çevreye duyarlı özellikleriyle ön plana çıkarken yüksek verimi sayesinde tüketicinin yakıt faturalarını önemli oranda hafifletiyor. 


Klasik ısıtma cihazları yerine yoğuşmalı kombiler ve ısıtma sistemlerinin tercih edilmesiyle iklim, işletme ve bina şartlarına bağlı olarak yüksek oranlarda tasarruf sağlanabiliyor.  


Bosch yoğuşmalı kombi Condens 2500 W, özel tasarımı sayesinde %108’e varan verim değerlerine ulaşarak, yüksek oranda yakıt tasarrufu sunuyor. Condens 2500 W duvar tipi yoğuşmalı kombi kompakt ölçüleri ile hem çok katlı apartman daireleri hem de müstakil evler için kolay montaj ve ideal ısıtma imkanı veriyor.  Dakikada 10 litre sıcak kullanım suyu temin edebiliyor ve 3 yıldız kullanım suyu konforu, sessiz çalışmasıyla evlerdeki huzur ortamına uyum sağlıyor. 


Bosch’tan ekonomik ısınma için ipuçları… 


Bosch, soğuk kış günlerinde tasarruflu ısınma yöntemleri için altın öneriler sunuyor: 


Oda sıcaklığını 1oC düşürmek, yakıt tüketiminde ciddi tasarruf sağlar. Sıcaklığın çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına ve grip olma riskinin artmasına sebep olabilir. İstanbul şartlarında oda sıcaklığını 1oC azaltmak, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına gelir.

Güneş enerjisi ve ısı pompaları gibi yenilenebilir enerjiler ve alternatif sistemlerle hem daha az yakıt faturası ödenir hem de çevre daha fazla korunmuş olur.  

Kombinin elektronik olması ve oda sıcaklığını hassas biçimde kontrol edebilmesi gerekir. Oda sıcaklığına göre kapasitesini ayarlayan modülasyonlu kombiler daha az yakıt tüketir.

Tam güvenlik sistemine sahip olması ve servis hizmetlerinin kaliteli olması, kombiler açısından en önemli konular arasında yer alır. Cihazların tüm çalışma ömürleri süresince yakıt, servis ve bakım maliyetleri kullanıcıya önemli tasarruf sağlar.

Tasarruf için kombi kadar uygun radyatör seçimine de dikkat etmek gerekir. Radyatör seçerken, odalardaki camların altını tam kapatacak şekilde radyatör seçmek (ince panel radyatörler) homojen ısı dağılımı sağlayacaktır.

 



Geri Dön