25 / 04 / 2024

Bosch, lojistikte verimlilik için 9 milyon Avro yatırım yaptı!

Bosch, lojistikte verimlilik için 9 milyon Avro yatırım yaptı!

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da yer alan 3 fabrikasının artan üretim ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için toplamda 7 bin metrekare alan üzerine Malzeme Akış Merkezi (MAM) kurdu...




Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da yer alan 3 fabrikasının artan üretim ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için toplamda 7 bin metrekare alan üzerine Malzeme Akış Merkezi (MAM) kurdu. Şirket, yeni merkeziyle fabrikalarındaki lojistik çalışanlarını bir araya getirerek sinerji oluşturmayı ve bu sinerjiyi kullanarak yaklaşık yüzde 20 oranında verimlilik sağlamayı amaçlıyor. 


Fabrikalarındaki lojistik amaçlı depoları tek bir merkeze toplayan Bosch, böylelikle üretim tesislerinde de 10 bin metrekare fazladan üretim alanı açmış oldu. Lojistik merkezinin faaliyete geçmesiyle üretim tesislerinden gelen talepler kesintisiz olarak yürütülen 'Milkrun' seferleri ile karşılanıyor. Bosch Bursa Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: 


"Lojistik merkezinin kurulması ve taşınma işleminin tamamlanmasıyla yüzde 20 olarak hedeflediğimiz verimliliğin yüzde 10’luk kısmını şimdiden gerçekleştirmiş durumdayız. Diğer bir hedefimiz ise, süreçlerimizi standartlaştırarak her çalışan arkadaşımızı hangi saatte, nerede ve ne kadar süre çalışacağını planlayarak depo içersinde düzenli ve sistematik bir akış yaratmak. Bunu gerçekleştirmek için standart çalışma modeli projelerimiz devam ediyor." 


Toplamda 9 milyon Euro'ya mal olan, 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkez, 2 bin 343 metrekare sundurma alanına sahip. Tesiste, 3 bin 500 paletlik yüksek raf ve 500 metrekare süpermarket alanı, 300 metrekare bitmiş ürün alanı yer alıyor. Merkeze, günlük ortalama 250 palet direkt malzeme - 500 kalem indirekt malzeme girişi yapılıyor. Ayrıca haftada 6 gün, gün de 2 sefer olmak üzere, hergün ortalama 120 palet ve 2 tır sevk ediliyor. Günde 9 adet milkrun gümrük ve yerel yan sanayilerden giriş ve çıkış yapıyor. Bunun yansıra diğer Bosch fabrikalarına gün içinde toplam 48 farklı gidiş ve dönüş seferi olarak yapılıyor.


 

Borsa Gündem


Geri Dön