26 / 04 / 2024

Bosch Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasının kapılarını basına açtı!

Bosch Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasının kapılarını basına açtı!

Bosch Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak, Satış Genel Müdürü Zafer Polat, Genel Müdür asistanı Gamze Kurban, Ar-Ge Merkezi Müdürü Saim Kırgız ve Ticari Genel Müdür Akın Kazak fabrikanın 2013 yılı faaliyetleri ile ilgili toplantı düzenledi.




Alman devi Bosch firması Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasının kapılarını basına açtı. Bosch Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak, Satış Genel Müdürü Zafer Polat, Genel Müdür asistanı Gamze Kurban, Ar-Ge Merkezi Müdürü Saim Kırgız ve Ticari Genel Müdür Akın Kazak fabrikanın 2013 yılı faaliyetleri ile ilgili toplantı düzenledi. Dünyada 21 ayrı merkezi bulunan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin en eski işletmelerinden birisi olan Bosch Termoteknik Manisa ile ilgili bilgiler veren Ticari Genel Müdür Akın Kazak, şirketin Manisa OSB'de yer alan üretim merkezi sayesinde kombi üretiminde kendi kendisiyle yarışır hale geldiğini ifade etti. 


3 yıl üst üste 500 bin kombi üreterek rekor kıran fabrikanın 2013 yılı hedefinin 600 bin kombi olduğunu belirten Kazak, "Manisa OSB'de ürettiğimiz kombileri bugün 34 ayrı ülkeye ihraç ediyoruz. Burada yaptığımız yatırımın yüzde 70'ini ihraç ediyoruz. Sadece fabrikaya 5 milyon euro'su 2013 yılında olmak üzere, son beş yılda 32 milyon euro'luk yatırım yaptık" dedi. 


Fabrikanın 75 kişilik bir Ar-Ge ekbi olduğunu belirten Ar-Ge Merkez Müdürü Saim Kırgız, "Ar-Ge Merkezi'nde son üç yılda 14.3 milyon euro'luk Ar-Ge harcaması yapıldı. Merkeze yapılan yatırımın önümüzdeki iki yılda 10 milyon euro'yu aşması hedefleniyor" diye konuştu. Teknik Genel Müdür İrfan Bayrak ise "2011 ve 2012 yıllarında 500 binin üzerinde üretim adedi ile fabrika tarihinin en yüksek üretimini yapan Bosch Termoteknik Türkiye Manisa Fabrikası, 2013'ü yeni bir üretim rekoruyla kapatacak. 2013 yılı sonuna kadar 600 binin üzerinde kombi üretmesi planlanan fabrikamız, bu rakamla Bosch fabrikaları arasında en fazla kombi üreten fabrika olma unvanını koruyacak. Fabrikada 870 kişi çalışıyor. Manisa Fabrikası, kurulduğu günden bu yana toplam 4 milyonun üzerinde cihaz üretimi yaptı. Bugün bu fabrikadan çıkan ürünler, Türkiye'nin yanı sıra; Ortadoğu, Kafkaslar ve Çin'degönderiliyor" dedi. 


Yeni Asır



Geri Dön