24 / 04 / 2024

Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı ve Bostancı-Dudullu Metro Hattı projesinde 3 ay duran çalışmalar 2 hafta önce yeniden başlamıştı. Seçimlerin ardından inşaat çalışmaları tekrar durdu.



İBB tarafından yapımına devam edilen  Göztepe-Ümraniye Metro Hattı ve Bostancı-Dudullu Metro Hattı projesinde 3 ay duran çalışmalar 2 hafta önce yeniden başlamıştı. Proejelerde inşaat çalışmalarının tekrar durduğu iddia edildi.

Gazete Kadıköy'den Alper Kaan Yurdakul'un haberine göre; 2016 yılında çalışmalarına başlanan ve Bostancı Sahil’den Dudullu’ya kadar gidecek olan M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve 2017’de inşaatı başlayan Göztepe 60.Yıl Parkı’ndan Ümraniye’ye kadar devam edecek olan M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı'nda çalışmalar durma noktasına geldi.

 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Proje kapsamında mahalle halkına haber verilmeden ve branda çekilmeden dinamit patlatıldı. Sürecin devamının ardından 12’den sonra yapılan hafriyat nakliyatından da şikâyetçi olan yurttaşların “çilesi” dinamitleme işleminin tamamlanmasıyla sona erdi.

Bu sefer de Bostancı-Dudullu minibüsleri yolun yolun yarısını durak haline getirdi ve zaten tek şerit olan yol daha da küçüldü. Kozyatağı’nda olan hat çalışmaları için mahalle sakinleri özellikle iş çıkış saatlerinde mahallelerine ulaşımı zorlaştırıyor.

Çalışmanın yapıldığı alanda  22 yıldır börek dükkanı olan bir esnaf  “Çalışma, esnafı çok mağdur etti. Önümüz kapandı. Arabayla yoldan geçen birinin bizi görme şansı yok. Komşu esnafın çoğu kapatıp başka bir yere gitmek zorunda kaldı. Ben hala direniyorum. Eğer 1 sene daha bu rezillik devam ederse ben de gitmek zorunda kalacağım.” açıklamasında bulundu.

 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Bostancı Sahil’den Dudullu’ya kadar gidecek olan M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile; Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile; Türk-İş Blokları istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile; Bostancı istasyonunda ise Marmaray'a entegre olacak. 

Bu yıl içerisinde açılması planlanan Dudullu Bostancı Metro Hattı 14  kilometre uzunluğunda olacak. 13 istasyonun bulunacağı Dudullu Bostancı Metro Hattı ile yolculuk süresi 21 dakikaya düşecek. 

 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

İnşaatına 2017 Nisan’ında başlanan 13 kilometre uzunluğuna sahip 44 bin yolcu kapasiteli ve  21 dakika ulaşım süresi olan M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı ise Çarşı istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile; Yeni Sahra istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile; Göztepe istasyonunda da  Marmaray  işletmesi ile aktarma yapılabilecek. 

Dudullu-Bostancı Metro Hattı nereden geçecek?


Geri Dön