24 / 04 / 2024

Böyle gayrimenkul alma fırsatı 7 yılda bir gelir!

Böyle gayrimenkul alma fırsatı 7 yılda bir gelir!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankasında sıfır konutlara verilecek kredilerdeki faizin bir sene ertelemeli olabilecek biçimde yüzde 0,64’a indirme açıklaması hakkında değerlendirmeler yaptı.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankasının koronavirüs salgınının etkilerine karşı sıfır konutlara verilecek kredilerdeki faizin bir sene erteleme olanağıyla yüzde 0,64’a indirilmesi hakkındaki basın açıklaması yaptı.

Böyle gayrimenkul alma fırsatı 7 yılda bir gelir!

Ev hayali kuran yurttaşlarımız için önemli bir fırsata değinen İMSİAD Başkanı Andıç, “Öncelikle bu üç kamu bankasına ve Hükümetimize pandemi sonrasında değişen konut ihtiyaçlarına uygun konut almak isteyen yurttaşlarımıza böylesine önemli bir fırsat sundukları için teşekkür ediyoruz. Hatta, değerli gayrimenkul yatırımcılarının üç kamu bankasının şuan açıklamış oldukları, sıfır konutlara verilecek olan kredilerdeki faizin -hem de bir yıl ertelemeli olabilecek şekilde- aylık yüzde 0,64, yıllık yüzde 10’un altındaki bir orana indirmelerinin ne kadar ender rastlanabilecek bir büyük gayrimenkul alım fırsatı olduğunu kıyaslama yapmadan anlayamaz ve anlatamayız. Şöyle ki, konut kredi faizlerinde yakın dönemde zirveyi gördüğümüz 2019 Temmuz ayında ortalama konut kredi faizlerinin yıllık yüzde 23,16, aylık yüzde 1,71’i gördüğünü hatırladığımızda, şuan üç kamu bankasının sunduğu yıllık yüzde 10’un altında, aylık yüzde 0,64 oranlarıyla konut sahibi olabilme olanağının ne kadar bulunmaz bir konut alım fırsatı olduğunu görebiliriz. Keza konut kredi faizlerinde en son aylık 0,60’lı oranları 2013 yılında gördüğümüz hatırlandığında, şuan konut kredilerindeki aylık 0,64 oranının adeta 7 senede bir ancak karşılaşılabilecek bir fırsat olduğu daha net görülür. O yüzden, gayrimenkul alma hayalinizi 7 yıl daha ertelemeyin, gelin bu fırsatı kaçırmayın, sizin de bir eviniz olsun” diye konuştu.

Sektörde artık bitmiş dairelerin de bitmek üzere olduğunu belirten İMSİAD Başkanı Andıç, “Sıfır konut alımlarında önceki dönemde uygulanan aylık 0,79 konut kredi faizi ile zaten bitmiş daireler hızla tükenme sürecine girmişti. Şimdi uygulanacak olan aylık 0,64 konut kredi faizi ile zaten az sayıdaki bitmiş dairelerin de kapanın elinde kalacağını söylemek yanlış olmaz. Burada ev hayali kuran vatandaşlarımızın, 2018’den 2019’a ve 2019’dan da 2020’ye geçişte bir önceki yıldan daha az yeni inşaatın başlamış olduğunu, yani yeni yapılan evlerin de talebi karşılayamayabilecek kadar az olduğunu hesaba katmalarını istiyorum. O yüzden, birkaç yıla kalmaz değil, birkaç aya kadar maalesef bu fiyatlara bir daha yeni daire bulunamayacaktır. Artan ev fiyatları da düşmez. Bu yüzden, hem konut kredi faizlerinin hem de konut fiyatlarının bu denli düşük olduğu bu ortamı, ev almayı düşünen yurttaşlarımızın kaçırmayacaklarına inanıyorum. Bekle-gör zamanı geçti, artık konut alma zamanı.”
Sıfır konut alımındaki bu 0,64 düzenlemesinin ofis ve dükkan alıcılarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi ihtiyacını vurgulayan İMSİAD Başkanı Andıç, “Üç kamu bankamızın sağladığı bu konut alım fırsatının, iş dünyamızın evi olan ofislerin, esnafımızın evi olan dükkanların alımını da kapsayacak şekilde genişletilmesi, pandemi sonrası değişen ofis ve dükkan ihtiyaçlarına göre yeni ofis veya dükkan almak isteyenlere de olanak sağlayacağını ve böylelikle daha kapsayıcı bir adım atılmış olacağını belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

 

0.64 faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön