26 / 04 / 2024

Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi şok bir karar aldı. 18 bin çalışanın işine son vereceğin duyuran şirket, böylece kurulduğu günden beri en büyük işten çıkarma operasyonuna imza atmış oldu!



Dünyanın en büyükE-ticaret devi Amazon, teknoloji endüstrisindeki çöküşün derinleşmesiyle birlikte şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma dalgasına operasyonuna hazırlık yapıyor. Gelen bilgilere göre Amazon, dünya genelinde 18 binden fazla çalışanını işten çıkaracak.

 Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

Geçtiğimiz sene başlayan işten çıkarmaların daha önce yaklaşık 10 bin kişiyi etkilemesi bekleniyordu ama gelen bilgiler bu tahminlerin aşılacağını gösterdi.

Son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle merkez bankalarının faizleri artırması ekonomik büyümeyi frenlerken bu durum en çok teknoloji şirketlerini vurdu.

Küresel yüksek enflasyon, artan faiz oranları ve talep düşüşü, teknoloji şirketlerini maliyetleri düşürmeye zorlarken bu şirketler maliyetleri düşürmek için çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Bunun son kurbanları da Amazon işçileri oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön