25 / 04 / 2024

Bozdoğan Su Kemeri'ne restoran mı yapılacak?

Bozdoğan Su Kemeri'ne restoran mı yapılacak?

Şehir Plancıları Odası, Bozdoğan Su Kemeri ' ne seyir terası ve restoran projesine, " Daha sonra başka ticari işletmeler de yapılacaktır " diyerek karşı çıktı...



Şehir Plancıları Odası, Bozdoğan Su Kemeri'ne seyir terası ve restoran projesine, "Daha sonra başka ticari işletmeler de yapılacaktır" diyerek karşı çıktı.


İSTANBUL Unkapanı'nda bulunan Bozdoğan Su Kemeri'ne yapılması planlanan seyir terası ve restoran projesinin diğer ticari işletmeleri de tetikleyeceği uyarısı yapıldı. Arkeoloji Haber Sitesi'nin haberine göre, projeye tepki gösteren Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, "Kemerin seyir terası amaçlı turizme açılmasından sonra burada ticari amaçlı işletmeler de yapılacaktır" dedi. 


ANITLAR KURULU'NDAN ONAY BEKLİYOR 


Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kentin önemli su yollarından biri olarak kullanılan ve İstanbul'un simgelerinden biri sayılan Bozdoğan Su Kemeri'nin restore edilerek üzerine yürüyüş yolu, seyir terası ve restoran yapılması planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve istanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, şu anda Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor. 



'KÜLTÜREL MİRASI TAHRİP EDECEK'


 Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, kemerin seyir terası olabilmesi için eklemeler yapılması gerektiğini vurgulayarak, bunun kültürel mirası tahrip edeceğini söyledi. Daha önce değnekçilerin kontrolüne bırakılan kemere, para karşılığı çıkılabiliyordu. Ancak seyir terası projesinin ortaya atılmasıyla birlikte, iniş ve çıkışlar demir tellerle kapatıldı. 


Yurt Gazetesi 





Geri Dön