19 / 04 / 2024

Brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu! Fiyatlar fırladı

Brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu! Fiyatlar fırladı

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle herkesin fiyatlarını dakika dakika takip ettiği brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu. Brent petrol fiyatları 120 doları aşarak yukarı yönlü yükselişe geçti.



Dünyada herkesin gözü Rusya ve Ukrayna savaşına kiitlendi. Savaştaki gelişmeler dolar fiyatları, altın fiyatları ve petrol fiyatlarının sürekli güncellenmesine neden oluyor. Savaşın etkileri bir yandan diğer yanda hesaplanamayan nedenler de dünya üzerinde petrol fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Brent petrol fiyatlarını son olarak Hazar Denizi'ndeki fırtına vurdu.

Brent petrolün varili, Hazar Boru Hattı'nda fırtına kaynaklı kesintilerin yaşanmasının ardından uluslararası piyasalarda 120 doları aştı.

Güne 115 dolar seviyesinde başlayarak işlem gören petrolün varil fiyatı, akşam saatlerinde yüzde 4,3 artışla 120,37 dolar oldu. Görece daha ucuz olan ABD Batı Teksas türü ham petrolün varili 114,06 dolardan satıldı.

Rusya'nın salı günü fırtına kaynaklı hasarların giderilmesi için Hazar Boru Hattı'ndan yapılan petrol akışında günlük 1 milyon varil kesintiye gidileceğini açıklamasının ardından, akış bugün tamamen durduruldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön