16 / 04 / 2024

Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Petrol fiyatları haftaya varil başına 1 dolardan fazla yükselerek başladı. Yatırımcılar, OPEC+ üreticilerinin bugün yapacağı toplantıda çıkacak kararı bekliyor.



Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Brent ham petrol vadeli işlemleri Cuma gününü yüzde 0.7 değer kazanarak kapattı. Pazartesi günü piyasaların açılmasıyla brent petrol, varil başına yüzde 1.5 artışla 94.45 dolara yükseldi. ABD West Texas Intermediate ham petrolü ise, yüzde 1.4 artışla varil başına 88.12 dolar oldu. 

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'in bazı bölgelerindeki faiz artırımlarının ve Kovid-19 karantinalarının küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği endişeleri üzerine mart ayında son birkaç yılın en yüksek seviyelerini görmesinin ardından düşüşe geçmişti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) bugün yapmayı planladığı toplantıda, arzın kısıtlı kalmasına rağmen mevcut üretim seviyelerini korumaya veya üretimi düşürmeye karar verebilir. 

Wall Street Journal’da yer alan bir haberde, “Rusya şu anda bir petrol üretim kesintisini desteklemiyor ve OPEC+'ın Pazartesi günü toplandığında üretimini sabit tutması muhtemel” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön