17 / 04 / 2024

Brew Mood 2020'de 25 yeni şube açacak!

Brew Mood 2020'de 25 yeni şube açacak!

Brew Mood, İzmir merkezli ve yerel self servis hizmet veren bir marka. Brew Mood, Türkiye genelinde franchise veriyor ve 2020'de 25 şube açmayı planlıyor...



İzmir merkezli kahve zinciri Brew Mood, Türkiye genelinde franchise veriyor. 2020 yılı boyunca yatırımcılardan 150 bin TL franchise giriş bedeli alınacak. Bir şubenin toplam yatırım maliyeti 600 bin ile 800 bin TL arasında değişiyor.

Ekonomist detgisinden Burcu Tubay'ın haberine göre, Türkiye'de her 100 kişiden 95'i kahveyi seviyor. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde son beş yılda yüzde 13,2 artış gösteren kahve tüketimi 93 bin tona ulaşmış durumda. Türk insanın kahveye olan ilgisinin her geçen gün artması ve Avrupa tarzı kahve kültürünün ülkemize tam anlamıyla yerleşmesiyle, kahve sektörü yıllık ortalama yüzde 70'le perakendenin en hızlı büyüyen sektörü haline geldi. Önümüzdeki yıllar için yapılan araştırmalarda ise 4-5 yıl içinde kahve sektörünün yüzde 100 büyümesinin beklendiği ifade ediliyor. Türk insanı için sosyalleşme mekanları arasında yer alan kahve zincir mağazalarının pazardaki rekabeti de arttı. Bu anlamda yeni markalar da sektörde yerini alıyor.

Bu markalardan biri olan  İzmir  merkezli Brew Mood, "yerel ve self servis" hizmet veriyor. Şu anda 40'a yakın şubeyle ülke genelinde yedi şehirde aktif mağazası bulunuyor. Brew Mood Kurucusu İsmet Demir, franchise vererek büyümeyi hedeflediklerini söylüyor. Demir, "Yönetim stratejilerimiz yıllık ve üç yıllık planlarla güncelleniyor. 2020 yılında 25 şube açmayı planlıyoruz" diyor. Şirketin hedefi İstanbul'un yanında Anadolu'nun büyük şehirlerinde de aktif olmak. Bunlar arasında Kayseri, Konya, Gaziantep, Trabzon, Antalya gibi büyük şehirler öncelikli sırada yer alıyor.

LOKASYON ÖNEMLİ

Mağazalar açılırken, yaya sirkülasyonu, ulaşım istasyonlarına uzaklığı, çevredeki marka karması, kapasite gibi konular göz önüne alınıyor. 2020 yılı boyunca 150 bin TL franchise giriş bedeli alınacak. Genel olarak yatırım bedellerini mağazanın ihtiyaçları belirliyor. Bir mağazanın toplam yatırım maliyeti 600 bin ile 800 bin TL arasında değişiyor, ismet Demir, "Konseptimiz ciro değil kâr hedefiyle işletiliyor. Yatırımlarımız da bu hesaplarla yapılıyor. Dolayısıyla ciro tek başına belirleyici değil" diyor. Ortalama yüzde 70 kâr marjı ile çalışılıyor. Ciro payı olarak, aylık net cironun yüzde 4'ü alınıyor. Yatırımcıda yeterli sermaye yapısı aranıyor. Brew Mood, şubeler için tüm personel altyapısını kendisi sağlıyor. Online eğitim sistemi ve uzaktan eğitim sistemi şubelerle paylaşılıyor. Hem bireysel hem de şube başarıları online takip edilerek, gerekli müdahaleler merkezden yapılıyor.

İşin Aynası:

Uygun yer: İstanbul'un yanı sıra Anadolu'nun büyükşehirlerine açılması planlanıyor. Bunlar arasında Kayseri, Konya, Gaziantep, Trabzon, Antalya gibi byükşehirler öncelikli sırada yer alıyor. 
İlk sermaye: 2020 yılı boyunca 150 bin TL franchise giriş bedeli alınacak. Bir mağazanın toplam yatırım maliyeti 600 bin ile 800 bin TL arasında değişiyor.
Ciro hedefi: Lokasyona göre değişiyor. 
Kar marjı: Ortalama yüzde 70
Bayilerde aranan özellikler: Yeterli sermaye altyapısı aranıyor.
Başvuru için: 0232 502 10 40  

 


Geri Dön