24 / 04 / 2024

Brexit, İngiltere'de konut sektörünü vurabilir!

Brexit, İngiltere'de konut sektörünü vurabilir!

İngiltere'nin AB'den çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin yüksek olduğu, gelecek 3 yıl boyunca ülkede satılacak konut sayısı ve fiyatının azalmasının beklendiğini belirtildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin, ülkenin konut piyasasını olumsuz etkilemesinin beklendiği belirtildi.

Royal Institution of Chartered Surveyors'ın (RICS) yaptığı açıklamada, İngiltere’nin AB’den çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin yüksek olduğu, gelecek 3 sene boyunca ülkede satılacak konut sayısı ve fiyatının azalmasının beklendiği bildirildi.

İngiltere’de önceki döneme kıyasla artık daha az kişinin konutunu satışa çıkardığı belirtilen açıklamada, ülke genelinde evlerin satışa çıkarılmasından satışına kadar geçen sürenin ortalama 4 ay olduğu, bunun 2016 yılından bu yana en uzun süreci oluşturduğu bildirildi.

RICS Başekonomisti Simon Rubinsohn, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Araştırmalarımıza göre, devem eden belirsizlikler İngiliz konut sektörü üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Daha büyük risk ise olumsuz gelişmelerin, konut planlarına da yayılarak ülkedeki konut krizinin çözümünü daha da zorlaştırması." dedi.


Geri Dön