29 / 03 / 2024

Brezilya Rio de Janerio'da dönüşüm tamamlanamadı!

Brezilya Rio de Janerio'da dönüşüm tamamlanamadı!

Brezilya Rio de Janerio eyaletinde finansal durum deklarasyonu yayınlayarak mali OHAL ilan eden yöneticiler, sorunlara çare bulamadı. Kentsel dönüşümün hâlâ tamamlanamamış olması, Rio’daki sorunların başında geliyor.



Brezilya’daki ekonomik kriz ve siyasi belirsizlik, Rio 2016’yı fena vurdu. Cuma gecesi gerçekleştirilen açılış töreni ile resmen başlayan oyunlarda yaşanan aksaklıklar, tüm sporcuları, antrenörleri ve yöneticileri derinden etkiliyor.


Rio de Janerio eyaletinde Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına 50 gün kala finansal durum deklarasyonu yayınlayarak mali OHAL ilan eden yöneticiler, sorunlara çare bulamadı. Kamu çalışanlarının maaşları ödenmediği gibi, kentsel dönüşümün hâlâ tamamlanamamış olması, Rio’daki sorunların başında geliyor.


KRİZE ÇARE BULAMADILAR

Bir önceki Dünya Kupası’nı da düzenleyen Brezilya’nın ekonomisi, üst üste iki büyük organizasyonu kaldıramayınca iyice yıprandı. Olimpiyat Köyü’nde yaşananlar tüm sporcuları çileden çıkarmış durumda. Bazı odaların tavanları çökerken, bazı odaların banyolarında asılmayan duş perdeleri bizzat sporcular tarafından takılıyor. Sporcular için köyde çıkan yemekler de kimseyi tatmin etmiyor. Kafileler, rehberler aracılığıyla dünyaca ünlü hamburger ve pizzacılardan yemek sipariş ediyor. Bazı kafileler de rehberlerinin İngilizce bile bilmemesinden yakınıyor!


Sözcü


Geri Dön