24 / 04 / 2024

brezilya rio de janerio

brezilya rio de janerio

Brezilya Rio de Janerio eyaletinde finansal durum deklarasyonu yayınlayarak mali OHAL ilan eden yöneticiler, sorunlara çare bulamadı. Kentsel dönüşümün hâlâ tamamlanamamış olması, Rio’daki sorunların başında geliyor.

Donald Trump, Rio de Janiero'da beşiz kule inşa edecek!

ABD'nin en ünlü emlak milyarderlerinden olan Donald Trump, Brezilya Rio de Janerio'da 2.6 milyar dolarlık beşiz kule hayata geçirecek...

Kia’dan müjde bombardımanı! Rio modeline ekim ayında da zam gelmedi!

Kia’nın Türkiye’de en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden Rio’ya ekim ayında zam gelmeyeceği açıklandı. Kia, eylül ayı kapsamında da Rio modeline zam yapmamıştı. Böylece, Rio’da ağustos ayı fiyat listesiyle satışlara devam etme kararı alındı.

Kia’dan sevinçten uçuran haber! Picanto’dan sonra Rio modeline de zam gelmedi!

Kia’dan Rio modeline sahip olmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Eylül ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listelerini yenilemeye başlayan Kia, Picanto’dan sonra Rio’ya da zam yapmadı.

Maracana Stadı Kovid-19 hastanesine dönüştürülüyor!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastaneye dönüştürülecek.

Brezilya'da 7 katlı bina çöktü: 2 ölü!

Brezilya'da 7 katlı bir bina çöktü. Olay sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı.

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Collor'a yolsuzluk soruşturması!

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da eski Devlet Başkanı Senator Fernando Collor hakkında 1,5 milyon dolar değerindeki emlak yatırımını başka bir şahıs üzerinde göstererek, vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Brezilya’da çöken binada 2 kişi öldü!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan iki bina peş peşe çöktü. İlk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirirken en az 15 kişi enkaz altında kaldı.

Neymar, Rio de Janeiro'daki ev için 8 milyon Euro ödedi!

Neymar, Rio de Janeiro'daki lüks ev için 8 milyon euroyu gözden çıkardı. Bahçesinde helikopter pistinin bulunduğu villada, yüzme havuzu,tenis kortu, fitness salonu ve altı adet suit bulunuyor.

ACO, Rio 2016 Olimpiyatları’nda drenaj çözümleri sağladı!

ACO, Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları için stadyum ve şehir altyapısında profesyonel drenaj sistemleri sağladı.

Brezilya Rio de Janerio'da dönüşüm tamamlanamadı!

Brezilya Rio de Janerio eyaletinde finansal durum deklarasyonu yayınlayarak mali OHAL ilan eden yöneticiler, sorunlara çare bulamadı. Kentsel dönüşümün hâlâ tamamlanamamış olması, Rio’daki sorunların başında geliyor.

Rio Olimpiyat Oyunları için evler boşaltıldı!

Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları yoksulları vuruyor. Organizasyon şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüme bahane olarak kullanılıyor.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

CAS Brezilya'da 2 ofis açacak!

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 2016 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde geçici olarak iki ofis açılacağını duyurdu.

Rio de Janeiro'da yeni spor tesislerine 1.8 milyar dolar yatırım yapıldı!

BREZİLYA’NIN Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın toplam maliyetinin, yaklaşık 12 milyar dolar (39 milyar Brezilya reali) olduğu tahmin ediliyor.

brezilya rio de janerio Haberi

brezilya rio de janerio

Brezilya’daki ekonomik kriz ve siyasi belirsizlik, Rio 2016’yı fena vurdu. Cuma gecesi gerçekleştirilen açılış töreni ile resmen başlayan oyunlarda yaşanan aksaklıklar, tüm sporcuları, antrenörleri ve yöneticileri derinden etkiliyor.


Rio de Janerio eyaletinde Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına 50 gün kala finansal durum deklarasyonu yayınlayarak mali OHAL ilan eden yöneticiler, sorunlara çare bulamadı. Kamu çalışanlarının maaşları ödenmediği gibi, kentsel dönüşümün hâlâ tamamlanamamış olması, Rio’daki sorunların başında geliyor.


KRİZE ÇARE BULAMADILAR

Bir önceki Dünya Kupası’nı da düzenleyen Brezilya’nın ekonomisi, üst üste iki büyük organizasyonu kaldıramayınca iyice yıprandı. Olimpiyat Köyü’nde yaşananlar tüm sporcuları çileden çıkarmış durumda. Bazı odaların tavanları çökerken, bazı odaların banyolarında asılmayan duş perdeleri bizzat sporcular tarafından takılıyor. Sporcular için köyde çıkan yemekler de kimseyi tatmin etmiyor. Kafileler, rehberler aracılığıyla dünyaca ünlü hamburger ve pizzacılardan...