25 / 04 / 2024

BTL Hospitality Türkiye'de işletecek otel arıyor!

BTL Hospitality Türkiye'de işletecek otel arıyor!

Çin merkezli BTL Hospitality, Türkiye'de isim hakkını verip işleteceği oteller arıyor. Firmanın Türk yöneticisi Semih Erken, "Bize gelecek ilk beş işletmeye çok uygun şartlar sunacağız"diyor.



Çin, turizm alanında hem yurtdışına turist gönderme hem de turist ağırlama noktalarında dünyanın yeni büyüğü olma yolunda hızla ilerliyor. Çin’in turizm alanındaki bu hızlı yükselişi, konaklama alanında hizmet veren veya hizmet vermeyi düşünen girişimcilerin önüne de önemli fırsatlar çıkarıyor.


Yıllardır konaklama sektöründe Türkiye ve dünyanın başka yerlerinde çeşitli otel zincirlerinde yöneticilik yapan Semih Erken, Çin’in ve yöneticisi olduğu BTL Hospitality’nin girişimcilere sunduğu imkanları Para Dergisi’ne anlattı.


Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan Kerem Köfteoğlu imzalı habere göre Erken, BTL Hospitality’de üst yönetici olarak birçok aktif projeyi yürütmekte olduğunu, Türkiye’deki otelini sahip oldukları markalardan birinin adıyla hizmete açacak işletme sahiplerine sunacakları imkanları tüm ayrıntılarıyla açıkladı.



Otelcilik alanına ne zaman ve nerede adım attınız? 

Üniversitede dil eğitimi aldığım 1993 yılında, aile bütçesine katkını olsun diye İstanbul'daki Polat Renaissance Oteli'nde Bellboy olarak çalıştım. Yabancı dil öğretmeni olarak mezun olmama rağmen otelciliği tercih ettim. 1999'da Sefaköy'deki Radisson SAS Oteline Ön Büro Müdür Yardımcısı olarak geçtim. Genel müdürüm Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Müdürü olarak atanınca onunla birlikte bölgesel yöneticilik kariyerim başladı. Ortadoğu ve Orta Asya'da bir kaç otelin açılış ekiplerinde aktif rol aldım. Otelcilik konusunda o zamanki büyüklerim Hakan özalpay, Aykut Bakay ve Atakan Turhan'dan çok şey öğrendim. 


Çin'le tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu? 

Çin'e 2009 yılında giderek. Wyndham Grubu'na bağlı bir otelde Odalar Bölüm Müdürü olarak göreve başladım. Aynı grup içerisinde iki otelin daha açılış ekibinde rol aldım. Bir müddet sonra Çin'in büyük holdinglerinden Reigmvood Grubu'nun Turizm ve Oteller Grubu Yöneticiliği teklifini kabul ettim. Holding'e ait dünyanın önde gelen golf tesislerinde ve altı yeni otelin kurulumunda görev aldım. Halen çalışmakta olduğum BTL Hospitality'nin ise ilk personeliyim. Dört yıl içerisinde 37 aktif projeye imza attık. 


Hotels & Preference ile BTL Hospitality'de yöneticilik yapıyorsunuz. Gruplar hakkında bilgi verir misiniz? 

Ana şirketimizin adı 2012'de kurulan BTL Hospitality'dir. Bu şirket Fransız Hotels & Preference'in Asya Pasifik bölgesi franchise hakkını aldı. Şanghay merkezli BTL Hospitality bünyesindeki Hotels & Preference, WEI Retreat ve Dormitory otel markalarının Asya Pasifik Bölge Direktörüyüm. Fransız Hotels & Preference'in dünyada 160'ın üzerinde lüks oteli var. Lüks kesime hitap eden diğer markamız WEI Retreat ise Çin'in en değerli lüks markası olarak biliniyor. WEI Retreat'in New York Manhattan, Fiji Adaları. Palau ve Tiflis'te yeni otel projeleri bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda hem Çin'in büyük şehirleri hem de dünyanın önde gelen merkezlerinde yeni oteller açacağız. 


Yöneticisi olduğunuz otel markalarının toplam kaç tesisi var? 

Hotels & Preference markasıyla sadece Fransa'da 28'i Paris'te olmak üzere toplam 83 tesisimiz var. Diğer Avrupa ülkeleri, Amerika ve Asya Pasifik ile birlikte tesis sayımız 160'ı aşıyor. Bunun dışında Asya-Pasifik bölgesinde WEI Retreat, Hotels & Preference ve Dormitory markalan altında hizmet veren 11 otelimiz, inşası süren ve önümüzdeki yıl devreye girecek olan 21 projemiz bulunuyor. Bunların dışında halen görüşme aşamasında olup sonuçlanmayı bekleyen sekiz işletme projemiz daha var. 


Türkiye'de otel açma planınız var mı? 

Şirketin kurucusu Philip WEI, dünya genelinde 3 bin otel açmayı hedefliyor. Biz de bu hedefi gerçekleştirmek için çabalıyoruz. İşin başındayken 11 markamızı tanıtıp geliştirme konusunda acele etmiyoruz. Ancak önümüzdeki beş yıllık planda büyük atılımlar hedefliyoruz. WEI markasını dünyanın sayılı şehirlerine yaymak istiyoruz. Bu marka dünyanın neresinde olursa olsun hizmet verdiği bölgede ilk üçe oynayacak. Türkiye'den teklifler alıyoruz. Şimdilik Türkiye'de otel satın alarak değil, markamızı, adımızı işletmeciye verip büyümek istiyoruz. 



Hangi markalarınızla Türkiye pazarına girmeyi planlıyorsunuz? 

Hotels & Preference çatısı altındaki Palace, Lııxury, Resorts, Business, Boutique ve Demeure markalarımız lüks konaklama imkanı sunuyor. Birçok ödül alan ve geçen yıl Çin'in en lüks markası olarak seçilen WEI Retreat markamız da lüks kesime hitap ediyor. Bu yıl kurduğumuz Dormitory Oteller Grubu'nda üç alt marka bulunuyor. Bu markalar bütçe otel dediğimiz ekonomik seyahat edenlere hitap eden konaklama imkanları sunuyor. Dormitory markasıyla önümüzdeki üç yıl içinde sadece Çin'de 100 otel açmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarına ise oluşacak talep ve gelen projeye bağlı olarak tüm markalarımızla girebiliriz. Bize ilk başvuracak ilk beş işletme sahibine de çok uygun şartlar sunacağız. 




Türk işletmecilere bu imkanlar sunulacak 

Semih Erken, bünyelerindeki markalardan birinin adını alarak otelini hizmete açmak isteyen Türk işletmeciye şu imkanları sunacaklarını söylüyor: 

"Öncelikle BTL Hospitality olarak, ilk beş işletmeciye son derece uygun şartlar sunacağız. Türkiye'de yaygınlaşan büyük otel gruplarının isim hakkı fiyat politikaları sabittir, bu rakamda bir oynama yapamıyorlar. Türkiye pazarına yeni gireceğimizden fiyatlarımızı esnetebilecek durumdayız. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenler bize [email protected] adresinden ulaşabilirler. Şirketimizin sahibi otelcilikte garsonluktan patronluğa yükselmeyi başarmış bir girişimci. Ben de otelciliğe bellboy olarak başlayıp, şimdi üst düzey yöneticilik yapan birisiyim. İkimiz de çekirdekten yetişme olduğumuz için otelcilerin taleplerini anlayıp uygun çözümler sunabiliyoruz. Otel teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Sabre ile SynXis adlı rezervasyon sistemimizi geliştirdik. Bu sistem, dünyanın önde gelen online rezervasyon imkanı sunan web siteleriyle entegre olup, 500 bini aşkın seyahat acentesi tarafından da kullanılıyor. Uluslararası çağrı merkezimizden Türk işletmecileri ilk üç yıl ücretsiz yararlandıracağım. Dergi, gazete, televizyon ve sosyal medyada yapacağımız tanıtımlarla sadece Avrupa'da 5 bin gazeteciye gönderdiğimiz bültenimizden faydalanacaklar. Hotels & Preference'nin 300 bin adet basılan rehberinde tesislerini iki sayfada dört fotoğrafla tanıtma imkanı sunup, yıllık 3 milyonu aşkın e-posta kampanyalarımızdan onları yararlandıracağım. Hotels 6 Preference markasına ait, aylık ziyaretçi sayısı 45 bini aşan, üç farklı web sitemizde yer alabilecekler. Bünyemizde bulunan WEI Academy'de, kişiye özel lüks eğitim hizmeti vererek yeteneklerini geliştirmelerine katkı yapacağız." 



Para 


Geri Dön