20 / 05 / 2024

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında marketlerde bulunan 41 üründen 31'inde fiyat artışı 10’unda ise düşüş görüldü. dedi.



Enflasyon, genel olarak bir ekonomide mal ve hizmetlerin fiyatlarının sürekli olarak yükselmesi veya para biriminin değer kaybetmesi anlamına gelir. Enflasyon, genellikle bir yıl içindeki fiyat artışlarının yüzdesi olarak ifade edilir ve tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) gibi belirli bir sepete dahil edilen mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki değişimlere dayanarak ölçülür.

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!

ENFLASYON ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Enflasyon rakamları yeni sene ile beraber yükselişine devam ediyor. Türkiye'de öncü veri olarak kabul gören İstanbul enflasyonu Şubat ayı rakamları belirlendi, İstanbul Ticaret Odası vesilesi ile yapılan açıklama çerçevesinde Şubat ayı içerisinde rakamlarda yükseliş görüldüğü söylendi. İstanbul'da tüketici ücretlerinin senelik oranda %78,62 oranında yükseldiği ifade edilirken aylık yükseliş ise %3,83 olarak verilere yansıdı. Açıklanan veriler bağlamında enflasyon verileri 44. ayda da devam etmiş oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön