25 / 04 / 2024

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına gittiği bu dönemlerde Avrupa Merkez Bankası’nın hareketsizliği euro ve doların eşitlenmesine neden olmuştu. Peki, bundan sonra ne olacak? Hangi para biri mi daha değerli olacak? İşte detaylar…



Hiç kuşkusuz ki Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgalinin başlamasıyla birlikte; tüm piyasalarda şaşkınlık yaratan gelişmeler mevcut.  Dünya ise ilk olarak altın ve petrolün hareketliliği ile sarsıldı. Yatırımcılar ise uzun vadede önünü göremeyip, tedirgin durumdu.

Dünyada yaşanan önemli son gelişme ise 2002 yılının ardından ilk defa dolar ve euronun eşitlenmesi oldu. Bu durum karşısında akıllarda, ‘artık hangi para biriminin daha değerli olacağı’ sorusu var.

Bu soruyu soran kişilere ise Dünya’dan Ufuk Korcan, Paranın rotası köşesinde geçmişe yönelik derleme yaparak yol göstermeye çalıştı.

Makro ekonomi ile ABD, Almanya gibi gelişmekte olan ülkeler dahil herkes enflasyonla hep birlikte mücadeleye girmiş durumda. ABD Merkez Bankası (Fed) mart ayı toplantısında 25 baz puanlık artışla 2018’den beri ilk defa faiz artırımı kararı aldı.

Mayıs ayı toplantısında 50 baz puanla 2000’den bu yana en hızlı faiz artışını yaşanmıştı. Haziran ayı toplantısındaysa Fed, 75 baz puanlık artışla 1994’ten beri ilk defa tek seferde gerçekleştirdiği en hızlı faiz artışı ile politika faizini % 1.50- 1.75 aralığına çıkarmıştı.

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön