29 / 03 / 2024

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme! İşte haftaya başlamak için bilmeniz gerekenler...



Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verileri, Fed'in faiz artırımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusunda bir fikir verebilir. Kongre'nin kontrolünde olan Salı günkü ABD ara seçimlerinin sonuçları da izlenecek. Çin, Pekin'in COVID-19'a karşı sıfır tolerans politikası ekonomik hasara yol açmaya devam ederken ticaret ve enflasyon verilerini yayınladı. Bu arada İngiltere, Cuma günü ekonominin resesyonda olduğunu göstermesi gereken GSYİH verilerini yayınlayacak.

İşte haftaya başlamak için bilmeniz gerekenler:

ABD'nin dış ticaret açığı arttı!1. ABD’nin enflasyon verileri

ABD Ekim ayı enflasyon verileri Perşembe günü açıklanacak. Investing.com'dan Noreen Burke haberine göre, Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta politika yapıcıların artan enflasyonu frenlemek için faiz oranlarını beklenenden daha yüksek artırabileceğini söyledi. Ancak beklenenden daha zayıf veriler, resesyonun derinleşip derinleşmeyeceğine dair piyasa endişelerini artırabilir.

Ekonomistler, yıllık enflasyonun yüzde 8 ve aylık enflasyonun yüzde 0,7 olduğunu tahmin ediyor.

ABD'de mortgage faiz oranı yüzde 21 yılın zirvesinde!2. ABD’de ara seçimler

ABD; Başkan Joe Biden'ın görev süresinin kalan iki yılında Kongre'yi ve gündemini kontrol edecek Salı günkü ara seçimlere hazırlanıyor. Endişelerle gölgelenen yakın tarihli bir Reuters/Ipsos anketi, Biden'ın popüler onay notunun bir yıldan fazla bir süre içinde yüzde 50'nin altından yüzde 40'a düştüğünü ortaya koydu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön