26 / 04 / 2024

Bu kadarı da pes dedirtti! İstanbul’da tek bir oda için 5 bin lira kira isteniyor!

Bu kadarı da pes dedirtti! İstanbul’da tek bir oda için 5 bin lira kira isteniyor!

Mega kent İstanbul'da kira fiyatlarının fahiş fiyatlarla artmasıyla beraber konut sahipleri ‘fırsat bu fırsat’ diyerek odaları kiraya vermeye başladı. Şişli’de penceresi olmayan kiralık odalara dahi 5 bin lira fiyat istenmesi artık bu kadarı da ‘pes’ dedirtti.



BEŞİKTAŞ’TA EN AZ 7 BİN TL

Cumhuriyet Gazetesi’nden Bora Erdin’in haberine göre, konut sahiplerinin dışında “suit” şeklinde ifade edilen konutlarda cezaevi koğuşunu andıran odaların kiraları da 9 bin liraya kadar çıkıyor. İlan araması yaparken 3 bin 500 ila 7 bin TL arasında çoğunlukla odalar listeleniyor. Şişli’de 4 bin TL olan oda fiyatları Beşiktaş’ta 7 bin TL’nin de üzerine çıkıyor.

Bu kadarı da pes dedirtti! İstanbul’da tek bir oda için 5 bin lira kira isteniyor!

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çalışanlar mevcut gelirleriyle kiraları karşılayamaz duruma gelince özel öğrenci yurtları çalışanlara dört kişilik iki ranzanın yer aldığı odaları kiralamaya başladı. Beşiktaş ilçesi Fulya Mahallesi’nde bulunan öğrenci yurdunun ilanında görüp iletişime geçtiğimiz yetkili iki ranza bulunan ve toplam 22 metrekarelik odaya öğrenci dışında çalışanları da kabul ettiklerini dile getirdi. Dört kişilik odalarda bir banyo ve tuvalet mevcut.

e-Devlet'ten başvuranlara 1.500 lira kira yardımı yapılacak! Aralık ayı kira yardımı ne zaman yapılacak?

Bakanlık peş peşe duyurdu! Hesaplara 18 ay boyunca tam 1.500 TL yatacak! Sakın kaçırmayın!

Kirada yüzde 25 sınırını geçen ev sahibine karşı ne yapılmalı? İşte yanıtı


Geri Dön