26 / 04 / 2024

Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz…

Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz…

3600 ek gösterge ve EYT ile ilgili sorunlar gündemde olmaya devam ederken, bazı meslek grupları için erken emeklilik uygulamaları araştırılıyor. Bir süredir gündemde konuşulan staj sürelerinin de bu doğrultuda emekliliğe etki edebileceği belirtiliyor. 



Normalde staj zamanlarının emeklilikte bir etkisinin olmadığı biliniyor. Fakat bazı meslek grupları için ilginç detaylar bulunuyor. Türkiye’de milyonlarca vatandaş, erken emekliliğin hayalini kuruyor. SGK’nin sunduğu uygulama, birçok çalışana yararlı olurken, birçoğu da yer aldığı meslek grubuna göre tanınan özel haklardan haberdar değil.

NASIL ERKEN EMEKLİ OLUNUR?

Türkiye’deki emeklilik ile ilgili yasalara göre; çalışan vatandaşlardan 3 temel şart isteniyor. Bu şartlar arasında bulunan sigortalılık süresi, yaş ve prim miktarı baz alınıyor.

 Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz… 

Öte yandan sigorta başlangıç tarihleri ise bu sürelerin değişmesinde etkin rol üstlenebiliyor. SGK’nin eksik primlerin ödenerek emekliliği öne çeken uygulamaları da bulunuyor. Bunlar arasında askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmaları bulunuyor. Fakat borçlanma staj sürelerini içine almıyor.

Staj süreleri ile ilgili de bazı meslek grupları için tanımlanmış istisnalar bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön