25 / 04 / 2024

Bu rakamları öğrenmeden altın ve gümüş almayın! Altını olanlar ne yapmalı? Ünlü uzman İslam Memiş açıkladı

Bu rakamları öğrenmeden altın ve gümüş almayın! Altını olanlar ne yapmalı? Ünlü uzman İslam Memiş açıkladı

Altın ve gümüşteki isabetli tahminleriyle nam salan İslam Memiş, gram altın ve gümüşün akıbetini açıklarken, altını olanların nasıl bir yatırım yapmalarını gerektiğini anlattı. İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki ve gümüşteki seyir değişikliklerini değerlendirdi. Ons altındaki büyük düşüşe karışın gram altının Türk Lirası karşısında hala kazandırmaya devam etmesinin sebebini açıkladı. 

Memiş, “İçinde bulunduğumuz hafta en fazla değer kaybeden enstrümanların başında altının ons fiyatı ve gümüşün ons fiyatı oldu. Gram fiyatları ile ons fiyatlarını birbirinden ayırt etmekteyiz"

"Dolar ile birlikte yaşanan agresif yükselişler altın ve gümüş gibi değerli madenlerin sert bir şekilde düşüşüne sebep oldu. Altın ve gümüş fiyatları şu anda gerçek değerini göstermiyor. Altının ons fiyatının gerçek değeri şu anda 2200 dolar şeklinde. Fakat dolar piyasaya karşı gelip değerini yükseltmesi sebebi ile FED faiz artırımlarına devam edip baskıladığı  için böyle" şeklinde konuştu.

“ELİNDE DOLAR BULUNANLAR FIRSAT YAKALADI”

Memiş, elinde dolar bulunanlara da değinirken, "Elinde dolar bulunan kişiler, altının ya da gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüş ile birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış oldular. Bu fırsatlar her zaman olmayabilir. Altının ons fiyatı 1720 dolar ve 1760 dolar aralığını takip ediyor olacağım. FED, her ne kadar faiz artırımlarına kaldığı yerden devam etse de, doların perdesinin arkasındaki görüntü hiç de öyle değil."

"Şu sıralar ons altında ve ons gümüşte yaşanan sert düşüşler aslında resesyon zamanının başladığını göstermekte. Önümüzdeki eylül ayı geldiği zaman neyin ne olduğunu, emtiyaların gerçek fiyatların ne kadar olduğunu hep beraber anlayacağız. Fakat önemli olan şu ki, kısa vadeli operasyonlara karşı soğukkanlı olunmalı” ifadelerini kullandı.

Bu rakamları öğrenmeden altın ve gümüş almayın! Altını olanlar ne yapmalı? Ünlü uzman İslam Memiş açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön