20 / 04 / 2024

Bu şartları taşıyorsanız müjde! Her ay 6000 TL alacaksınız!

Bu şartları taşıyorsanız müjde! Her ay 6000 TL alacaksınız!

Yaşanan deprem sonrası işsiz kalan vatandaşlara İŞKUR'dan mükemmel destek. Şartlara hemen bakın ve nasıl faydalanacağınızı öğrenin. 6 bin TL'ye kadar destek ödemesini kaçırmayın 'İşsizlik maaşı için gereken şartlar neler? İşsizlik maaşı ne kadar?' sorularının cevabını arıyor.



İşsizlik maaşı, bir işverenden ayrılan veya işini kaybeden kişilere ödenen bir tür sosyal yardımdır. Bu yardım, işsiz kalan kişilerin gelirlerini korumak için sağlanır ve genellikle birkaç ay boyunca ödenir.

İşsizlik maaşı, ülkeden ülkeye değişiklik gösterir ve her ülkede farklı koşullar ve gereksinimler vardır. Birçok ülkede, işsizlik maaşı, kişinin çalıştığı  süreye ve ücretine göre hesaplanır. Ayrıca, kişinin işini kaybetme şekli (kendisi mi istifa etti, yoksa işveren tarafından mı çıkarıldı) de işsizlik maaşı için önemli bir faktördür.

İŞSİZ KALAN VATANDAŞLARA MÜJDE

İşsizlik maaşı 10 ili etkileyen deprem sonrası en çok araştırılan mevzulardan biri. İŞ-KUR aracılığı ile ödenen aynı zamanda sunulan şartlara göre, 900 gün sigortalı  şekilde çalışmış ve prim ödemesi yapmış olanlara 240 gün süreyle, bin 80 gün çalışmış işsiz 300 gün şeklinde ödeniyor. Bazı özel durumlarda ise bu değişebilmekte.
 İşsizlik maaşının bağlanması için gereken koşulları oluşturanlar ise 6 bin TL'ye kadar maaş bağlanabiliyor.

 Bu şartları taşıyorsanız müjde! Her ay 6000 TL alacaksınız!

Yüzyılın en büyük afeti olarak ünvan alan Kahramanmaraş elzelesinin akabinden binlerce vatandaş evini, işi kaybederken, 35 bini aşkın vatandaş ise hayatını kaybetti. Bu süreçte işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı verilecek.

İŞSİZLİK MAAŞI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Gelen haber sonrası vatandaşlar 'İşsizlik maaşı için gereken şartlar neler? İşsizlik maaşı ne kadar?' sorularını araştırmaya başladı. İşsizlik maaşına  başvurmak isteyen afetzedelerin yerine getirmesi gereken koşullar aşağaıdak gibi sıralandı;

 


Geri Dön