19 / 04 / 2024

Buğday fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla 9,5 yılın zirvesinde! İşte korkutan senaryo!

Buğday fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla 9,5 yılın zirvesinde! İşte korkutan senaryo!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle buğday fiyatlarında rekor artış yaşandı. İşte konuyla ilgili son gelişmeler.



Yaşanan gelişmelere göre, Rusya'nın, dünyanın önde gelen ve Avrupa'nın "ekmek sepeti" şeklinde bilinen Ukrayna'yı işgal etmesiyle, buğday fiyatları 9,34 dolarla 9,5 yılın zirvesine çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Rusya ve Ukrayna'nın üretimdeki ağırlığı nedeniyle buğday, emtia piyasalarında ana aktör haline geldi.

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen enerji fiyatlarındaki yükselişler de dikkati çekerken, bakır, alüminyum ve nikel gibi metal fiyatları da artış gösterdi.

Buğday fiyatları, Rusya nın Ukrayna ya saldırmasıyla 9,5 yılın zirvesinde! İşte korkutan senaryo!

İşte korkutan senaryo

Yaşanan gelişmelere göre, buğday fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle 9,34 dolarla Ağustos 2012 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Yaşanan gelişmelere göre, bugün yüzde 6'ya yakın olarak yükseliş gösteren buğday fiyatları, haftalık bazda yüzde 16,3, yılbaşına göre de yüzde 21,3 arttı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen buğday geçen seneyi de yüzde 20,3 yükseliş göstererek tamamladı. Analistler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada Rusya ve Ukrayna'nın dünya buğday ihracatında önemli bir role sahip olduğunu dile getirerek, iki ülke arasındaki çatışmanın buğday arzını olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Analistler yaptıkları açıklamada, fiyatlardaki yukarı yönlü baskının devam edebileceğini de kaydetti. Analistler krizin derinleşmesinin gıda maddelerine erişimi zora sokabileceğini de sözlerine ekledi.

Analistler yaptığı açıklamada mevcut durumda Ukrayna'nın tahıl üretmesinin zor göründüğünü, bununla eş zamanlı olarak fiyatların da çok artacağı anlamı taşıdığını hatta bazı ülkelerin ekmeğe ulaşımına engel olabileceğini belirtti.

Buğday fiyatları, Rusya nın Ukrayna ya saldırmasıyla 9,5 yılın zirvesinde! İşte korkutan senaryo!

Kahve üzerinde satış baskısı var mı?

Yaşanan gelişmelere göre, mısır fiyatları da bugün yüzde 5'in üzerinde artış gösterdi ve ve 7,16 dolarla Mayıs 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Yine yaşanan gelişmelere göre, bugün ayrıca pamuk fiyatlarında yüzde 1, kakaoda yüzde 0,5 civarında artış gözlemlenirken, soya fasulyesinde yüzde 4,5, kahvede yüzde 0,2 civarında azalış görüldü. Şekerde ise yatay bir seyir izleniyor.

Gümüş yatırımcıları müjde! Kazanan siz oldunuz!

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gece yüzde 30 arttı!

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön