26 / 04 / 2024

Buğday fiyatlarında Ekim şoku! Buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? 3 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğday fiyatlarında Ekim şoku! Buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? 3 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridoruyla dünyanın nefes aldığına dikkat çekerek, 5,5 milyon ton hububatın tahıl koridorundan geçtiğini dile getirdi. 



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridoruyla dünyanın nefes aldığına dikkat çekerek, 5,5 milyon ton hububatın tahıl koridorundan geçtiğini dile getirdi. Peki buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? İşte borsa borsa buğday 3 Ekim 2022 fiyat listesi...

Bakan Kirişci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca bir otelde gerçekleştirilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programındaki konuşmasında, Türkiye'nin önemli bir tarım şehrinde bulunmaktan duyduğu memnuniyete de değindi. 

Buğday fiyatlarında Ekim şoku! Buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? 3 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Bakan Kirişci, son 5-6 yılda ülkenin önemli ilerlemeler kaydettiğinin altını çizerek, "Antalya diplomasi forumuyla daha sonra 22 Temmuz'da neticelenen tahıl zirvesiyle bir taraftan Ukrayna bir tarafta Rusya diğer tarafta dünyanın ortak örgütü BM, bu tarafta Türkiye. Peki kim diyebilir bu da kendiliğinden oldu. Bugün dünya nefes aldı, 5,5 milyon ton hububat tahıl koridorundan geçti. Şu anda 5,5 milyon ton hububat bu koridordan geçti ve dünya bir nefes aldı, rahatladı" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'de 2002 yılında bilinen tek desteğin doğrudan gelir desteği olduğuna dikkat çeken Kirişci, "Doğrudan tarlaya verilen desteğin toplam miktarı da 1,8 milyar liraydı, bugün 39,2 milyar lira. Şimdi bunlar kendiliğinden mi oldu? Bundan en çok pay alan Şanlıurfalı eli öpülesi üreticilerimiz, helali hoş olsun. Hak ediyorlar çünkü onlar bu ülkenin Antep fıstığında yüzde 32, kırmızı mercimekte yüzde 41, pamukta yüzde 40-45 aralığında üretim paylarıyla Türkiye'de bir numara. Buğdayda da 1,2 milyon tonla ikinci sırada. Üretene elbette vereceğiz ama o üretici o zaman da üretiyordu ama ürettiğine pişmandı ama bugün bu ülkenin üreticisi üretiyor. 1,8 milyar liradan 39,2 milyar liraya çıktı" diye konuştu ve tarımsal destek ödemelerinin fiyatının her geçen sene arttığını dile getirdi. 

Peki buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? İşte borsa borsa buğday 3 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön