16 / 04 / 2024

Buğra Toplusoy kimdir?

Buğra Toplusoy kimdir?

Roman mağazalarının sahibi Turgut Toplusoy'un oğlu ve Roman mağazaların tasarımcısı olan mimar Buğra Toplusoy kimdir? Mimar Buğra Toplusoy hangi okulu bitirdi? İşte Buğra Toplusoy'un biyografisi...



Buğra Toplusoy kimdir?

Roman mağazalarının sahibi Turgut Toplusoy'un oğlu ve mağazaların tasarımcısı. Ortaokulu İstanbul'da bitirdikten sonra 15 yaşında kendi isteğiyle İsviçre'ye giden Buğra Toplusoy, mimar.


Buğra Toplusoy College du Leman'dan mezunu. College du Leman'dan mezun olduktan sonra Boston'da Wentworth İnstitute'de mimari eğitim aldı. Babası çok istedi diye bu bölümü okuduğunu belirten Buğra Toplusoy o zamanları şu şekilde anlatıyor:


"Mimarlık bölümünü seçmemdeki en büyük rolü babam oynadı çünkü hedefinde benim inşaat şirketindeki yükü üzerinden alıp o yolda ilerlemem vardı. 


Türkiye'ye döner dönmez Mimar Han Tümertekin'in yanında bir süre çalıştım. Daha sonra babam beni Roman'ın mağazalarının tasarımını yapmam için çağırdı, ilk 6 ay sadece mağazaların konsept tasarımlarıyla ilgilendim. Ama Roman benim için bir okul oldu. Bana verilen görevleri başarıyla yerine getirdikçe babam da bana daha çok yetki vermeye başladı. Şu anda (2013) şirketin İcra Kurulu Başkanı ve Genel Koordinatörü'yüm."


Turgut Toplusoy

1980 yılında, tekstil sektöründe yarattığı Roman markasıyla kadın giyim sektörünün zirvesine çıkan Roman Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, 90’lı yılların sonlarında tekstil sektöründeki ilerleyişine kardeşine ve eşini de ortak etti. 


Kadın giyimin yanında, inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelen Toplusoy, bu alanda da başarılı projelere imza attı. 


1992 yılından itibaren Çekmeköy’ün geleceği ile ilgili planlamalarına başladığını belirten Toplusoy, dedelerinden kalan 400 yıllık tapulu arsalar üzerine yarattığı yaşam alanlarıyla Çekmeköy’ün çehresini değiştirdi. 




Geri Dön