25 / 04 / 2024

Turgut Toplusoy kimdir?

Turgut Toplusoy kimdir?

Tekstil sektöründe Roman markasıyla kadın giyim sektörünün zirvesine çıkan Roman Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy kimdir? Turgut Toplusoy ne zamandan beri inşaat sektörüne ilgi duyuyor?



Turgut Toplusoy kimdir?

Turgut Toplusoy, 1980 yılında, tekstil sektöründe yarattığı Roman markasıyla kadın giyim sektörünün zirvesine çıkan Roman Giyim Yönetim Kurulu Başkanı. Kadın giyimin yanında, inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelen Toplusoy, bu alanda da başarılı projelere imza attı. 


1992 yılından itibaren Çekmeköy’ün geleceği ile ilgili planlamalarına başladığını belirten Toplusoy, dedelerinden kalan 400 yıllık tapulu arsalar üzerine yarattığı yaşam alanlarıyla Çekmeköy’ün çehresini değiştirdi. 


İstanbul Şile yolu üzerindeki Anadolu yakasının şirin köyünde dedesinden kalma arazilere, kendi satın aldıklarını da ekleyerek 5 bin dönüm araziye sahip oldu. Arazileri ise son 10 yılda inanılmaz değer kazanmış durumda. 


Çekmeköy’de; Dumankaya, Carpe Diem, Lalezar, Evrensel gibi önemli villa projelerinin arazilerini şirketlere Toplusoy satmış. İş adamının dedesinin köyünde kurduğu muhteşem bir evi var.


Şile yolu üzerindeki Çekmeköy’ü markalaştırmak için çalışıyor. Amacı ise 10 yıl önce eşi Suzan Toplusoy’la yerleştiği dede yadigârı Çekmeköy’ü şık bir İtalyan kasabası haline getirmek.


Toplusoy’ların Çekmeköy’e yerleşmesi ise bundan tam 10 yıl öncesine dayanıyor. Turgut Toplusoy, Ulus’ta lüks Naciye Sultan Sitesi’nde otururken doğayla baş başa olmak, temiz hava solumak için Çekmeköy’e yerleşmeye karar veriyor.


48 yaşında şehir merkezinden dedesinin köyüne gelen Toplusoy, ardından işlerini de buraya taşıyor. Babaanne ve dedesinin yattığı mezarlığın karşısına fabrikasını, dedesinin yeşillikler içindeki arazisine de 5 bin dönüm içindeki ilk çiftlik evini yapıyor.


O dönem çoğu arkadaşı, “Çekmeköy’de oturulur mu?” diye kendisiyle dalga geçiyor. Ancak Toplusoy’un haklılığı çok geçmeden ortaya çıkıyor.


İstanbul-Şile yolu üzerindeki Anadolu yakasının şirin köyü, 10 yıl içinde inanılmaz değer kazanıyor. Toplusoy’un 1974’te 10 liraya aldığı arsasının metrekaresi 1.000 liraya çıkıyor.


“Şimdi arkadaşlarım buradan ev almak için milyon dolarları gözden çıkarıyor” diyen Toplusoy, en iyi yatırımın gayrimenkul ve borsa olduğunu düşünüyor.


Çekmeköy aşığı Toplusoy eşiyle ve ikiz çocuklarıyla yeşillikler içindeki Terra Portia Sitesi’ndeki lüks villalarında oturuyor.



Buğra Toplusoy kimdir?


Geri Dön