25 / 04 / 2024

Bugün konuta yatırım zamanı!

Bugün konuta yatırım zamanı!

İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi Akın Kazançoğlu ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnşaat sektöründe hareket devam ediyor, bugün konuta yatırım zamanı" diye konuştu.



İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, ülkemizde yaşanan darbe girişiminden sonra sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Ülkemizde inşaat sektörünün sağlam temeller üzerinde oturduğunu ifade eden sektörün önde gelen isimleri, inşaat sektöründe mevcut yatırımların devam edeceğini belirttiler. Alınan tedbirler sayesinde Eylül ayına kadar piyasanın normalleşmesini beklediklerini ve böyle dönemlerde finans piyasalarında yaşanan kısa süreli dalgalanmaların olağanlığına dikkat çeken sektör temsilcileri, önümüzdeki süreçte ise sektörde daha olumlu gelişmeler beklediklerini ifade ederken gelecek 10 yılda İzmir'de konut ve inşaat sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanacağını öngördüler. 


YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR 


Özellikle gayrimenkule yatırım yapmanın en akılcı yol olduğunu dile getiren iş adamları, "Olağanüstü durumlarda biz her zaman en karlı yatırımın gayrimenkul olduğuna defalarca tanık olduk. 

Yatırımlarımız sürüyor ve sürmeye de devam edecek" ifadelerini kullandılar, inşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi Akın Kazançoğlu da' "Hammadeler yurt dışından geldiğinden Akın Kazançoğlu'ndan dolayı, inşaat malzemesi fiyatlarında doğal olarak bir artış meydana geldi. 


Konuta yatırım yapmak için beklemeye gerek yok. Bu günlerde tam da konuta yatırım zamanı. Zamlarla beraber konut fiyatlarında da artışlar olacaktır ilerleyen zamanlarda. Fiyatlarda her zaman minimum artışlar yaşanıyordu. Fiyatlarda şu anda ani dalgalanmalar var, bu nedenle fiyat artışı konusunda bir rakam vermek mümkün değil. Ekonominin rahatlaması ve gelişmesi için alınacak tedbirler son derece önemli. 


Türkiye'de belli bölgelere fiyat vermek olmaz, çünkü her bölge için malzeme fiyatları aynı, her bölgeye fiyat artışı yansıyacak. Fiyatların belirlenmesi daha çok arsa satışları ile ilgili olacak. Yatırımcı beklemesin" diye konuştu.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ise, "Ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan sonra piyasalarda insanların bankalardan para çekerek gayrimenkule yatırdığını çok net görebiliyoruz. 


İnsanlar paralarını garantiye almak için konuta yatırımı tercih ettiler.  Konutlar, güvenli liman olarak görülüyor, şu anda hala yoğun bir talep var. İnşaat maliyetleri tabii ki yükselebiliyor ama ikinci el konut fiyatlarında da her hangi bir sıkıntı yok. Yeni inşaat başladığında ise tanıtımfiyatları ile satışa sunuluyor. Şu anda konut fiyatlarında büyük bir sıkıntı görünmüyor. Vatandaş, güvenli bir yatırım aracı olarak gönül rahatlığı ile konuta yatırım yapabilirler. 


"ŞUAN İÇİN ARTIŞ YOK" 


Alım yönündeki talep fazlalaşırsa doğal olarak fiyatlar da artar. Arzın talebi karşılayamamasından dolayı fiyatlar artar. Şu anda fiyatlarda gözle görülür bir artış yok. Gerek inşaat malzemelerinde gerekse de konut satışlarında meydana gelen artış, sektörde oldukça verimli bir hava yaratıyor. Bu da insanların, inşaat sektörüne duyduğu güveni ortaya koymaktadır. Bilindiği gibi inşaat sektöründe Ramazan ayı nedeniyle ertelenen bir talep vardı. Şimdi, bu talebin etkisi veemlak yatırımına olan güven nedeni ile konut satışlarındaki artış hızlandı, insanlar yatırıma yöneldi" ifadelerini kullandı. 




Duygu GÖKSU/Ege Haber 


Geri Dön