19 / 04 / 2024

Bülent Güneş: Sur halkı evlerini satmamalı!

Bülent Güneş: Sur halkı evlerini satmamalı!

Sur'da yaşanan çatışmalardan dolayı evini satmak zorunda kalan vatandaşlara uyarılarda bulunan DİKENT Başkan Yardımcısı Bülent Güneş, halka evlerini satmamaları tavsiyesinde bulundu.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evini satmak zorunda kalan vatandaşlara uyarıda bulunan Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DlKENT) Başkan Yardımcısı Bülent Geniş, evlerin fırsat çevrelerine kaptırılmaması gerektiğini söyleyerek halka evlerini satmamaları tavsiyesinde bulundu. Bazı çevrelerin Sur'daki çatışmalardan dolayı mağdur olan vatandaşların evlerini rant sağlamak için girişimlerde bulunduğunu belirten DİKENT Başkan Yardımcısı Bülent Güneş, "Biz bunu yetkili birimlere bildirdik. Çatışmalardan dolayı çoluk çocuğunu alıp kaçan insanların evlerine göz dikenler var. Bu çıkar çevreleri şu an ortalıkta dolaşıyor." dedi. 



FIRSATÇILAR MAĞDUR HALKIN MALLARINA GÖZ DİKMİŞ DURUMDA


Halkın kesinlikle bir yanılgıya düşmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, şunları söyledi: "Değerinde dediğimiz yerler önümüzdeki süreçte 50100 kat daha değerli hale gelecek yerlerdir. Bunu bilen çıkar çevreleri, kan emiciler, paraya doymayanlar, paralarına para katmak için bu mağdur insanların mallarına göz dikmiş durumdalar. Oradaki insanlar bir taraftan tankların top atışları, diğer taraftan kazılan hendekler, içme suyu bulamamakla boğuşurken kimileri de rant peşinde koşuyor. Biz diyoruz ki, evlerinizi ucuza satmayın. Çünkü orası Türkiye'nin en büyük açık hava müzesidir ve geleceği parlak olan bir yerdir. Elbette bu olaylar sürekli böyle devam etmeyecek." 


BU ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN MÜMKÜN MERTEBE UZAK DURULMASI LAZIM


Devletin kentsel dönüşümle ilgili yaptığı ve yapacağı projelerin olduğunu hatırlatan Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Söz konusu projeler daha tam manasıyla bu savaş ortamında dile getirilmediğinden, bunu bilen ve önceden gören çıkar çevreleri buradaki mağdur olan insanların mallarını alıyorlar. Geleceği parlak olan kadim şehrimizin, Sur'un halka ait olması lazımdır. Sur'daki halka tavsiyemiz; ne olursa olsun bu kadar zorluğu yaşadıktan sonra biraz daha sabretsinler, ellerindekini yok pahasına vermesinler. Gelecekteki nimetler oradaki halkın hakkıdır, onlar faydalansınlar." İnsanların nasıl kandırılarak evlerinin satın alındığını anlatan Güneş, "Bir de kandırma yöntemleri var. Bu devlet sizi mağdur edecek diyorlar.

Devlet kimseyi burada mağdur edemez. Bu mülklerin değeri neyse karşılamak zorundadır. Devlet bunu karşılayacak güçtedir o yüzden içlerini rahat tutsunlar. Bu süreç geçicidir, her şey zamanla çözülecektir." dedi. Gayrimenkul Değerlendirme Uzmanı Emrah Çetin ise meslektaşlarına çağrıda bulunarak, Sur ilçesindeki ev satışlarında aracı ve komisyoncu olmamalarını istedi. Meslektaşlarının bu işi yapması halinde kazanacakları paranın kendilerine rahat vermeyeceğini belirten Çetin, "Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Komşularınızın şahsında tüm Diyarbakır'a destek çıkmamız lazım. Sur 'un içindeki satışlar ve Sur 'un dışındaki kiralamaların hiç birine aracı olmamalısınız. Eğer aracı olacaksanız da cüzi bir miktarda kira bedeliyle yardımcı olma yönünde hareket etmelisiniz." dedi. 



Doğru Haber


Geri Dön