19 / 04 / 2024

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Windows 11, bir yıldan uzun bir süredir, düzeltmeler ve iyileştirmelerle sürekli olarak güncellemeler yapıyordu.  Bu güncellemeler sonunda kullanıma kolaylıklara neden oldu. İşte o kolaylıklar.



2021'de Windows 11 incelememizi yazarken işletim sistemiyle haftalarca uğraştıktan sonra , Microsoft'un bu departmandaki çabaları hakkında genel  olarak olumlu oldum. Windows 10'u takip etmesi zor bir hareketti ve şirket, insanları Windows 11'i satın almaya ikna etmek için mücadele ederken, işletim sistemini daha çekici hale getirmek için sessizce yeni özellikler sunuyor ve eski özellikleri değiştiriyor.

Bunu göz önünde bulundurarak, Windows 11'i günlük işlerimde kullanırken beni daha üretken kılan öğrendiğim bazı şeyleri paylaşmanın yararlı olabileceğini düşündüm. Tom's Guide'da günümüzün büyük bir bölümünü çok sayıda belge, e-posta ve elektronik tablo içeren projeler arasında çoklu görevler yaparak geçiriyoruz ve bu Windows 11 hileleri daha az stresle daha çok iş yapmama yardımcı oldu.

Bu Windows 11 klavye kısayollarını kullanın

Bir bilgisayarda on yıldan uzun bir süre çalıştıktan sonra, önerebileceğim bir numaralı şey (esnemek, su içmek ve genel olarak iş/yaşam dengesini korumak  için düzenli molalar vermenin yanı sıra), yapabileceğiniz her şey için klavye kısayollarını kullanmaktır.

Bunları muhtemelen Başlat düğmesine basmak (klavyenizdeki Windows tuşuna basarak yapabilirsiniz ) veya web tarayıcınızdaki sekmeler arasında geçiş yapmak (genellikle Ctrl + 1, 2, 3 vb.) gibi yinelenen görevleri hızlandırmak için zaten kullanıyorsunuzdur . Windows 11'de büyük bir klavye kısayolları kitaplığı 
var(yeni sekmede açılır)hangisinin dosyaları taşımaktan fotoğrafları kopyalamaya kadar her şeyi biraz daha hızlı ve kolay hale getirebileceğini öğrenmek için.En sevdiğim Windows 11 klavye kısayollarından biri, görev çubuğunuza sabitlenmiş tüm uygulamaları tek dokunuşla açmanızı sağlar. Örneğin, Windows tuşu + 1'e basın, 
görev çubuğunuzun en soluna sabitlenmiş uygulama açılır. Windows tuşu + 2 , bir sonraki uygulamayı sırayla açar (soldan sayarak) ve dizinin daha aşağısındaki uygulamalar için daha yüksek sayıları değiştirebilirsiniz.

Bu, en çok kullandığınız uygulamalara hızlı bir şekilde geçiş yapmanın harika bir yoludur, ancak kolay erişim için önce bunları görev çubuğunuza sabitlemeniz gerekir.

PowerToys ile oynayın

Windows'un bazı özellikleri o kadar gelişmiştir ki, onlara ulaşmak için bazı engelleri aşmanız gerekir ve PowerToys bunlardan biridir. Microsoft'un bir geliştiriciler

 topluluğuyla işbirliği içinde Windows 10 ve 11 için oluşturduğu etkili bir verimlilik geliştirme araçları koleksiyonudur. Basitçe söylemek gerekirse, Windows'ta beğeninize göre ince ayar yapabileceğiniz bir ayarlar ve araçlar paketidir ve Microsoft'tan ücretsiz olarak indirilebilir.(yeni sekmede açılır). İşleri halletmek için Windows 11'de Odaklanma oturumlarını kullanın Başka bir görevin ortasındayken bir istek veya e-postayla dikkatimin dağılması, ardından geri dönüp başladığım işi bitirmeyi unutma gibi bir alışkanlığım var. Dikkatimi dağıtmaya eğilimli olduğumu söyleyebilirsin, bu yüzden Windows 11'deki kullanışlı Odaklanma araçlarını görevde kalmak için kullanıyorum.

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi
Uzun zaman önce Pomodoro Tekniği'nde 25 dakika aralıksız çalıştığım, ardından 5 dakika ara verdiğim (bitene kadar tekrarla) bir iş günü sırasında odaklanmamı sağlamada en etkili olan basit bir dönüş buldum.

Bu oturumları ayarlamak için Windows 11'in Odak zamanlayıcısını kullanıyorum ve siz de aynısını yapabilirsiniz. Windows 11 Ayarlar menüsünde Odak ayarları menüsünü açmanız yeterlidir (bunu yapmanın en kolay yolu, Başlat düğmesine basıp Odak yazıp Enter tuşuna basmaktır ) ve Odaklanma oturumunun ne kadar sürmesini istediğinizi özelleştirmek için buradaki araçları kullanın. zamanlayıcıyı başlatırsınız.

Bir Odaklanma oturumu başlattığınızda, ekranda bir zamanlayıcı belirecek (bunu gizlemeyi seçebilirsiniz) ve Windows'un yerleşik Rahatsız Etmeyin modu açılacaktır. Bu, uygulamalardaki bildirim rozetleri gibi şeyleri gizler ve dikkatinizi istediklerinde uygulamaların görev çubuğunda yanıp sönmesini durdurur, ancak yalnızca
 Odaklanma oturumu süresince. Zamanınızı yönetmek için harika bir kaynak olan Odaklanma ayarları menüsünde hangi bildirimlerin nasıl görüneceğini özelleştirebilirsiniz.

 


Geri Dön