29 / 03 / 2024

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzlaşmazlıklar uzun süredir devam ediyor.



Türkiye'nin gündeminde. Kiracılar yüksek kiralardan dert yanarken ev sahipleri ise evlerini daha yüksek fiyata kiralamanın, bunun için de mevcut kiracılarını evden çıkartmanın yollarını arıyor. Ev sahiplerinin kiracıları çıkartmak için son kullandıkları yöntem ise kendi üstlerine olan abonelikleri iptal etmeleri oldu. Fakat uzmanlar bunun yasal olmadığını ve ev sahiplerinin hem ceza alacağını hem de kiracıya tazminat ödeyeceğini belirtiyor.

Kira fiyatlarındaki yükseliş ve sonrasında yüzde 25 zam kuralı gibi gelişmelerin ardından ev sahipleri ile kiracılar arasındaki yaşanan anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Evini daha yüksek bir fiyata kiraya vermek isteyen fakat yüzde 25'ten fazla zam yapamayan, bu sebeple de kiracısını evden çıkartmak isteyen ev sahiplerinin uyguladığı akılalmaz yöntemler zaman zaman gündeme geliyor. Ev sahiplerinin yeni yöntemi ise abonelikleri iptal etmek olurken avukat Ali Yüksel, böyle bir şeyin yapılması halinde mal sahibinin ceza alacağını belirtti. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön