25 / 04 / 2024

Burdur Belediyesi 2016 yılının projelerini açıkladı!

Burdur Belediyesi 2016 yılının projelerini açıkladı!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak için Serenler Otel'de yemek düzenleyen Belediye Başkanı Ercengiz, basın emekçileriyle biraraya geldi. Başkan Ercengiz, 2015'te yapılan çalışmaları değerlendirip, 2016'da yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak için Serenler Otel'de yemek düzenleyen Belediye Başkanı Ercengiz, basın emekçileriyle biraraya geldi. Başkan Ercengiz, 2015'te yapılan çalışmaları değerlendirip, 2016'da yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.


 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü onuruna basın mensuplarını Serenler Otel'de ağırlayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2015 yılında yapılan çalışmaları hatırlatıp, önümüzdeki dönemde uygulanacak bazı projeleri paylaştı. 2015 yılında Burdur Belediyesine ait kaynakları doğru kullanarak hizmet ürettiklerini belirten Başkan Ercengiz, bu yıl Kentsel Dönüşüm, El Sanatları Merkezi, Atatürk Mahallesinde Düğün Salonu ve Market Projesini tamamlamayı hedeflediklerini, içme suyu ve arıtma sorununu ortadan kaldıracaklarını vurguladı.


Sık sık vatandaşlar ve öğrencilerin Halk Otobüslerinde sorunlar yaşadığına dair şikayetlerin geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Ercengiz, sorunların devam etmesi halinde Burdur Belediyesine ait otobüsler alarak taşıma hizmeti vereceklerini aktardı.


Serenler Otel'de düzenlediği yemekte basın mensuplarını ağırlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Demokrasimizin olmazsa olmazı, özgür haber alma hakkını bizlere sağlayan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. İyi ki sizler varsınız. Bizim gibi yöneticilerin halkı ulaşmasında en önemli ayağın sizler olduğunu, halkın doğru haber alma hakkını sizler aracılığıyla aldığının altını çizmek istiyorum. Toplumun her kesiminin sesi olabilmenin ve gayri siyasi bir açıdan bakabilmeniz bizler için çok önemli. Malesef ülkemiz son dönemde terörün yeniden bizleri tehdit etmesi neticesinde, basın emekçisi kardeşlerimizin görevlerini bile yeterince yapamadıklarını gözlemliyoruz. Ülkemizin bir an önce hak ettiği huzura, refaha kavuşmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti bölgesindeki en güçlü devlet olarak, birlik ve beraberlik içinde hep birlikte hareket etmek zorundayız. Biz yöneticilere düşen görev halkımıza eşit hizmet ulaştırıp, bunu sizler aracılığıyla kamuoyuna ulaştırabilmektir." Dedi.


Bizi eleştirmeye devam edin

Bir şehri yönetmenin çok kolay olmadığını, zaman zaman basın mensuplarından eleştiriler ve yapılan işlerin yanlış olduğuna dair olumlu katkılarını aldıklarını açıklayan Belediye Başkanı Ercengiz "Eleştirileri hep cebimize, aklımızın bir köşesine yerleştirdik. Sizlerin bizi eleştirmesinden rahatsız değiliz. Mutlaka eleştiriler olacaktır. Eleştirilerin bizi yönlendirdiğini, vatandaşlarımızın istek ve arzularının sizler aracılığıyla bize ulaştırıldığının farkındayız. 2015 yılı içerisinde sizlerden gelen istekler, talepler ve arzular noktasında çeşitli rehabilitisyonlar yaptık, kendimizi düzeltmek için fırsatlar bulduk. Bu konuda da bundan sonra yapacağınız görüş ve öneriler bizler için çok önemlidir." Diyerek düşüncelerini paylaştı.


AVM 2017'de başlıyor

2015 yılında önemli çalışmalara imza attıklarını, önümüzdeki dönemde de aynı performansla çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz "Eksikleri olsada 2015 yılında güzel işler yaptığımızın farkındayız. Önceki yıl içinde değiştirdiğimiz, değiştirmeye çalıştığımız ve değiştiremediğimiz bazı durumlar var ama Burdur'un kent olarak iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. Akdeniz Belediyeler Birliğinden geçtiğimiz hafta aldığımız ödül bizim için çok önemlidir. Burdur Belediyesinin kurumsal kimliğini canlandırmak için yaptığımız çalışmaların neticisini verilen ödülle gördük. Yıl boyunca tasarruf edip, kaynaklarımızı doğru kullanarak hizmetlerimizi sürdürdük. Geçtiğimiz yıl 30'a yakın araç aldık. Bunlara harcadığımız rakam 4 milyon TL'yi buldu. Burdur Halkına hizmet için aldığımız bu araçları, Devlet Malzeme Ofisine ödedik.2017 yılı içerisinde AVM'nin temelini atacağız. Her ne kadar temelde ve özünde birey olarak AVM'nin böylesi küçük bir ilde esnafa zarar vereceğini düşünsemde, AVM'lerin toplum yaşamı haline dönüştüğü ve vatandaşımızın hizmeti yerinde alabilmesi adına önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ancak burada yapılacak çalışmada, esnafla AVM arasındaki ilişkilerin doğru yapılması gerektiğine olan inancımı bir kere daha tekrar etmek istiyorum. Esnafımıza da sahip çıkmak zorundayız." Dedi.


El Sanatları Merkezi için hazırlıklar tamamlandı

Burdur'un yerel ürünlerini sergilemek için çalışmalara başladıklarını ve Fethiye Yoluna El Sanatları Merkezi kuracaklarının müjdesini veren Belediye Başkanı Ercengiz, "Burdur'un ürünlerini sergileyeceğimiz El Sanatları Merkezi yapacağız. Atatürk Mahallesinde Market ve Düğün Salonuyla beraber, Fethiye Yolu üzerindeki Halı Sahanın bulunduğu yere bir El Sanatları Merkezi yapacağız. Orada Burdur Şişinden Ceviz Ezmesine, Pekmez Sucuğundan daha nice tatlılarımıza varıncaya kadar yerel ürünlerimizin tanıtıldığı, alaca dokumamızın pazarlandığı, seramiklerin görüntülenebildiği ürünlerimize yer vereceğiz. Sadece Burdur Halkının bildiği ama yıllarca bu konuda başarılı olunamayan bir çalışmayla yol ticareti üzerinden hizmet üretip, şehrimizin ürünlerini tanıtacağız." Dedi.


Burdur Gölü için amacımıza ulaşıyoruz

Burdur Gölü'yle ilgili yapılan çalışmalarıda hatırlatan Belediye Başkanı Ercengiz, "2015 yılı içinde yaptığımız güzel işlerden biriside, 2014 yılında başlattığımız ve 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun dikkatini çekebildiğimiz Burdur Gölü'nün kurumasına engel olmaya yönelik yaptığımız çalışmalardı. Biz bu dikkati çektiğimize inanıyorum. Burdur Gölü'nün kurumasına engel olmak için Eylem Planının hazırlanmasını da bu konuda doğru çalışmalar yaptığımız sonucu olarak görüyorum. İnşallah Burdur Gölü'nü kurutmayacağız." Dedi.


Kentsel dönüşüm Manastır'da başlıyor

Yapılan sosyal çalışmalar ve yardımlar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ecrengiz, Manastır olarak bilinen Necatibey Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasını başlatacaklarını da tekrar hatırlatıp, proje çalışmasının bir kaç aya tamamlanacağını, halkın tamamının desteğini alarak çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Ercengiz, Toplu Konut İdaresiyle somut adımların bir türlü atılamadığını da vurguladı.


İçme suyuna kısa ve uzun vadeli çözüm

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, içme surununun kısa vadede kuyularla çözüleceğini, uzun vadede ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşlerinin kendileriyle ortak bir çalışma yaparak, içme suyu barajı yapılacağını ifade etti. Organize Sanayi Bölgesinin Ön Arıtma Tesisi yapmasıyla ilgili gelişmeleri de paylaşan Belediye Başkanı Ercengiz, iyi bir ilişki kurarak projeyi tamamladıklarını ve Belediyeye teslim ettiklerini belirtip, Katı Atık Bertaraf Tesisiyle ilgili yetki karmaşası olduğunu, eksik kalan alanın toplam maliyetini çıkarak nüfusa oranla Burdur Belediyeler Birliği üyelerinden paraları alıp işi tamamlayacaklarını aktardı.


Belediye adına taşıma yaparız

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, vatandaşın ve öğrencilerin mağdur edilmesini istemediklerini, Halk Otobüscüleriyle görüştüklerinde mağduriyetin devam etmemesini istediklerini dile getirip, Temmuz'a kadar bekleyeceklerini gerekirse belediyeye ait otobüs alarak bu konuya çözüm bulmak için çalışmalara başlayacaklarını ve taşıma hizmeti de vereceklerini vurguladı.


Burdur Gazetesi


Geri Dön