25 / 04 / 2024

Burdur Bucak'ta kentsel dönüşüm başlayacak!

Burdur Bucak'ta kentsel dönüşüm başlayacak!

Bucak Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısı dün Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu Başkanlığında yapıldı. Süleyman Mutlu meclisten Kentsel Dönüşüm Projesi için yetki istedi. Kararda oy çokluğuyla Başkan Mutlu'ya yetki verildi.



Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek meclis üyelerinin oyları ile karara bağlandı. Dün saat 14.30'da yapılan toplantıda imar komisyonuna havale edilen evrakların görüşülmesi, kamulaştırma ve takas işleminin görüşülmesi gibi maddelerinden sonra Çukur Mahalle Kentsel Dönüşüm konusunun görüşülmesi ele alındı.


240 malik sahibi ve 550'ye yakın kişiyi kapsayan, Mülkiyet probleminden dolayı ruhsat sorunu olan 103 dönümlük alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Belediye Başkanı Süleyman Mutlu meclisten yetki istedi. Kararda oy çokluğuyla Başkan Mutlu'ya yetki verildi. 


Ardından Özel halk otobüslerinin ücret artış talebinin görüşüldü. Özel Halk Otobüslerinin şehir içi ulaşımda 1 lira 25  kuruş olan büyük ücretinin, 1 lira 75 kuruşa, 1 lira olan şehir içi öğrenci ulaşım ücretinin 1 buçuk liraya çıkarılması talebi Ulaşım Komisyonuna havale edildi. 


Norm kadroda muhtarlıklar müdürlüğünün oluşturulması konusunda Bucak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Muhtarlık Müdürlüğü olarak yapılandırılması meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 


Encümen Üyeleri seçimi konusunda yapılan görüşmede 2014-2015 yıllarında Belediye Encümeni olan Kemal Kart'la Necmi Erk'in yerine meclis üyelerinin kapalı zarf usulü seçimiyle Yusuf Uçar ve Hatice Dalgar 2015-2016 Belediye Encümen Üyeliğine seçildiler. 

Seçim mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 


Burdur Ses 15


Geri Dön