26 / 04 / 2024

Burdur Depremevleri Konutları boşaltıldı!

Burdur Depremevleri Konutları boşaltıldı!

1971 yılında meydana gelen depremden sonra Bozkurt Mahallesi'nde devlet tarafından yapılan Depremevleri Konutları kentsel dönüşüm kapsamında boşaltıldı. 



Burdur'da kentsel dönüşüme alınan 46 blokluk Depremevleri Konutları boşaltıldı. Nisan ayında yıkım ve hafriyat işlerinin başlayacağı bloklar arasında bugünlerde yalnızca hurdacıların sesi yankılanırken, binaların dış duvarlarına sprey boyayla yazılan sözler ise dikkati çekti. Yazılarda kimi çocukluğuna ve anılarına veda ederken, kimi de yıllarının geçtiği binaların incitilmeden yıkılmasını istedi.

Habertürk'te yer alan habere göre Burdur'da 1971 yılında meydana gelen depremden sonra Bozkurt Mahallesi'nde devlet tarafından yapılan 'Depremevleri Konutları' adı verilen 46 bloktaki 320 dairenin hak sahipleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşmaya vardı. 

16'sı kamulaştırma bedeli alacak hak sahiplerinden 304'ü tapu devrini yaptı.  TOKİ  tarafından yeni konutların yapılacağı Depremevleri'ndeki daireler boşaltılırken, bloklar arasında sadece hurdacıların sesi duyulur hale geldi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi ve Cumhur İttifakı'nın Burdur Belediye Başkan Adayı AK Partili Deniz Kurt, Depremevleri bölgesinde inşa edilecek olan 655 konut yapım işinin ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan ortak açıklamada, şöyle denildi:

"Burdur Depremevleri sakinlerimizin bir süredir bekledikleri ihalenin sonuçlanmış olması bizleri de son derece memnun etmiştir. Artık tüm prosedürler tamamlanmış olup, ihaleyi alan firmaya yer teslimin yapılmasıyla birlikte nisan ayında yıkım ve hafriyat başlayacak olup, devamında inşaatlar yükselmeye başlayacaktır. Bozkurt Mahallesi Burdur'da kentsel dönüşümün bir başlangıcıdır. Bu dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Bozkurt Mahalle'miz yepyeni bir çehreye kavuşacak."


Geri Dön