27 / 04 / 2024

Burdur depremevleri TOKİ arsa devri aşamasında!

Burdur depremevleri TOKİ arsa devri aşamasında!

Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Merkez’deki TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin arazinin devredilmesi için verdiği dilekçenin bakanlıkta değerlendirildiğini, TOKİ’ye devrin yapılmasına çalıştığını belirtti.



Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Merkez’deki  TOKİ  Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin arazinin devredilmesi için verdiği dilekçenin bakanlıkta değerlendirildiğini, TOKİ’ye devrin yapılmasına çalıştığını belirtti.


Milletvekili Özçelik açıklamasında, "Deprem Evlerinin Bulunduğu Boş Arazide (Tek Katlı Yıkılan Evlerin Yerinde) Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Belediyemizin Müracaatı ile bu alanın kentsel dönüşüm yapılmak üzere Toki'ye Devredilmesi hususunda Yeni Bakanımız Fatma Güldemet Sarı İle Geçen Hafta Meclis Genel Kurulunda yüz yüze görüştüm. Konuyu Bakan Hanıma Detaylı anlattım. Akabinde Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü İle görüştüm. Burdur Belediyesinin arazinin Devredilmesi için verdiği Dilekçenin Bakanlıkta Değerlendirilerek bunun Toki'ye Aktarılmasına Çalışıyorum." ifadesi ile yürütülen çalışmalarda gelinen aşamayı aktardı.


Milletvekili Özçelik Özçelik, " Büğdüz yol kavşağında bir yıl önce Müze kurulması için Kültür Turizm Bakanlığına tahsis edilen 24 dönüm Milli Emlak'a ait arsanın TOKİ'ye tahsisi için yazışmaları takip ediyorum. Milli Emlak Genel Müdürü ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ile görüştüm. Yine Burdur çıkışı Çendik Köyü'ne Varmadan Milli Emlaka Ait Arsayı Toki İncelemeye Aldı.TOKİ'de Teknik Ekip Bu Arazide çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Toki, Burdur'da Konut Yeri Olarak Arsa Satın Almaya da hazır. Burdurlu vatandaşlarımızın önereceği şahıslara ait 30-40-50-60 dönüm arsaları Toki satın alabilecektir. Burdur'umuzda bu durumda arsalar varsa Toki'ye halkımız tarafından önerilmelidir. Burdur'umuza Toki Konutları yapılması için Toki 2. Başkanımız Mehmet Özçelik'le her gün görüşerek mesafe almaya çalışıyoruz. Mehmet Özçelik bu konuda elinden geleni fazlasıyla yapıyor." bilgisi verdi açıklamada Burdurlu Mehmet Özçelik'e hemşehrileri adına teşekkür ederek, "İnşallah kısa sürede netice alırız." dileğinde bulundu.


Burdur Gazetesi


Geri Dön