11 / 05 / 2024

Burdur Yeşilova yol sorunu meclise taşındı!

Burdur Yeşilova yol sorunu meclise taşındı!

Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Yeşilova-Harmanlı-Yarışlı-Düğer yolunun yapımına ilişkin sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Burdur Yeşilova yol sorunu meclise taşındı!


Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Yeşilova-Harmanlı-Yarışlı-Düğer yolunun yapımına ilişkin sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Mehmet Göker, "Ülkemizin ulaştırma alanında karşı karşıya olduğu önemli sorunlarından birisi de ihalesi biten işlerin bir türlü zamanında yapılamamasıdır. Bunun son örneklerinden biri Burdur ili Yeşilova ilçemizde yaşanmaktadır. Yeşilova, Harmanlı, Yarışlı, Düğer yoluna neredeyse son bir yılda dahi çakılmamıştır. Şöyle ki ihaleyi alan müteahhit yol yapımına başlamış ancak ihaleyi ikinci sırada alan müteahhit tarafından söz konusu yolla ilgili olarak dava açılmıştır.


Mahkeme sonucunda ikinci müteahhit davayı kazanmış fakat neredeyse bir yıldır yolun bitirilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Sonuçta bu işin cezasını da hiçbir günahı olmayan Yeşilova ilçemizin sakinleri çekmektedir." dedi.


Göker'in soruları


1. İhaleyi ikinci sırada alan müteahhit yol yapımına ne zaman başlayacaktır?


2. Eğer yol yapımına başlanmazsa Bakanlık tarafından kendisine ne gibi bir yaptırım uygulanacaktır?


3. Yeşilova ilçemizle bağlantısı bulunan yollar ne zaman tamamlanacaktır?


4. Bu yolların tamamlanabilmesi adına 2016 yılı için ne kadarlık bir ödenek ayrılmıştır?





Geri Dön