28 / 03 / 2024

Burdur'da imar uygulamasındaki parselasyona bir grup mülk sahibinden tepki!

Burdur'da imar uygulamasındaki parselasyona bir grup mülk sahibinden tepki!

Burdur Belediyesi'nin hayata geçirdiği imar uygulamasına bir grup mülk sahibinden tepki geldi..



Burdur Belediyesi'nin hayata geçirdiği imar uygulamasına bir grup mülk sahibi tepki gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni kararının kendilerine ulaşmasından sonra Bağlar Mahallesi'nde bir grup mülk sahibi bir araya geldi.

Mahallede yapılanparselasyon planlarından rahatsız olduğunu söyleyen  hak sahibi n İsmail Kurnaz, yaptığı açıklamada, iki senedir bu konuyla ilgili olarak mücadele verdiklerini dile getirdi.

Serbest Harita ve Kadastro Mühendisi G.A'nın mağduriyete neden olduğunu söyleyen Kurnaz, Serbest Harita ve Kadastro Mühendisi'nin bazı hak sahiplerinden para aldığını öne sürdü.

Mahalleli mağdur mu?

Başlatılan uygulama nedeniyle mahallelinin mağduriyet yaşadığını dile getiren Kurnaz, parselasyona karşı çıktıklarını söyledi.

Mülk sahipleri arasında yer alan Cemil Uğur da mahallede tarlası olmayan bazı vatandaşların harita mühendisiyle anlaşıp iyi arazileri belirli bedeller karşılığında aldığını iddia etti. 

Burdur da imar uygulamasındaki parselasyona bir grup mülk sahibinden tepki!

Uğur yaptığı açıklamada, hak sahiplerine değersiz bölgelerden arazi verildiğini iddia ederek, "Benim 250 metrekare yerimi satmışlar." dedi.

Gülizar Kelem de konuyla ilgili olarak, "50 dönüm arazimiz bir inşaat firmasına verilmiş, bize aşağılardaki bir yerlerden arsa toparlıyorlar." şeklinde konuştu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de gündeme gelen konuyla ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı müfettişi tarafından gönderilen evrakla ilgili 10 gün içerisinde Danıştay Birinci Dairesine gerekli itirazların yapılacağını belirtti.

Ercengiz, "Bundan maksat, bir sorumlu yaratmaya çalışmaksa bekleyip görmek lazım. Bu itirazlar Burdur Belediyesinden daha çok bu planlamayı yapan harita mühendisiyle ilgilidir. Planlamadan hoşnut olanlar oldu, olmayanlar yargıya başvurdu. Bu itirazlar sıradan rutin bir işlemdir. Sanki burada farklı bir şey varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışmak maksatlıdır." şeklinde konuştu.

Diğer bir taraftan İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararda 3194 sayılı İmar Kanunu'nun parselasyon planlarının hazırlanması ve tescili işlemlerinin 19. maddesindeki hükümlere uygunluk sağlanamadığının görüldüğü bildirildi.

Yapılan mevzuata aykırı işlemlerin onay merci belediye encümeni üyelerinin sorumluluğunda olduğundan dolayı Belediye Kanunu'nun 34. maddesi uyarınca belediye encümeni gündemini hazırlayan, mevzuata aykırı encümen kararının uygulamasında da sorumluluk sahibi olan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile encümen kararında imzaları yer alan Encümen Başkanı Belediye Başkan Vekili Arif Pak ile diğer encümen üyeleri hakkında "soruşturma izni verilmesine" karar verildiği bildirildi.


Geri Dön